Mozilla, yapay zeka girişimi Mozilla.ai’yi başlattığını duyurdu 

Şirket, üretken AI alanının gittikçe yaygınlaştığı bir ortamda yapay zekanın güvenilir gelişimini desteklemeyi amaçlıyor.

Kâr amacı gütmeyen bir işletme olan Mozilla, açık kaynaklı bir AI ekosistemi oluşturmak için Mozilla.ai adlı yeni yapay zeka girişimini başlattı. Şirket, üretken AI alanının gittikçe yaygınlaştığı bir ortamda yapay zekanın güvenilir gelişimini desteklemeyi amaçlıyor.

Mozilla, 30 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan firmanın Microsoft ve Google gibi büyük teknoloji oyuncularının artan hakimiyetine karşı son derece önemli bir denge kuruyor. Aynı zamanda geliştirilen bu sistem, Mozilla’da AI geliştirme konusunda odaklanma üzerine kurulu ve web geliştirmenin ilk günlerine benzer şekilde AI için önemli bir dönüm noktası olarak geliyor.

Mozilla da diğer firmalar gibi artık AI sistemini entegre etmek zorunda. Başlangıçta, web’in nereye gideceğini şekillendirmeye yardımcı olmak amacıyla kamu yararına ihtiyacı olduğunu belirten firma, aynı zamanda internetin herkes için açık ve erişilebilir bir şey olması için hazırlanıyor. Üretici yapay zekayı “daha güvenli ve daha şeffaf” oluşturan araçlara ek olarak yanlış bilgilendirme yapmayan öneri sistemleri içerecek.

Geçtiğimiz yıldan bu yana ChatGPT, işletmeler için geniş kapsamlı uygulamalarla dönüştürücü bir teknoloji olarak karşılandı. Ama bununla birlikte farklı endişeler de söz konusu. Son zamanlarda üretken AI bütün firmaların önceliği ve bu alanda da ChatGPT ön plana çıkıyor. Burada, Mozilla AI ile entegrasyon fikri önemli bir adım olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu