MWC 2016: Vestel’in akıllı Venus’ü lokomotif olacak

Vestel Barselona’da gerçekleşen Dünya Mobil Kongresi’nde başta akıllı telefonu Venus 3 olmak üzere, son teknolojilerini tanıttı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Akıllı telefon ürünlerimizin ana ürünler olmasını hedefliyoruz” dedi.
Derya COŞKUN/Barselona
Mobil Dünya Kongresi’nde bulunan Vestel standında gazetecilere bilgi veren Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Venus 3 ve yeni modellerin prototiplerinin ilk kez GSMA’da dünya ile buluşturduklarını belirterek, sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya açılmayı hedefledikleri akıllı telefonla büyük hacimlerde ihracata hazır olduklarını söyledi.
“Bu yıl Venus telefonlarımız ile özellikle yurtdışı pazarlarda da satışımızı arttırmayı hedefliyoruz” diyen Erdoğan, Vestel’in fuarda başta Venus olmak üzere tablet, mobil cihazlarla etkileşimli, 4K teknolojisine sahip akıllı televizyonlar, dijital bilgilendirme ekranları, otel TV’ler, akıllı tahta ve akıllı ev sistemleri ile büyük ilgi gördüğünü anlattı.

“Bu yıl içerisinde 1,5 milyon Venüs satmayı planlıyoruz”
Tüm dünyada akıllı telefon pazarında yerel üreticilerde artış gözlemlendiğini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük telefon üreticileri yerel markalara ve üreticilere karşı pazar kaybetmeye başladı. Bölgesinin en büyük elektronik üreticisi Vestel için bu çok önemli bir fırsat. Türkiye’nin ilk akıllı telefon üreticisi Vestel, Avrupa’da kendi teknolojisi ve özgün tasarımıyla akıllı telefon üretme gücüne sahip sayılı firmadan biri. Manisa’daki 1 milyon metrekare üzerine kurulu üretim üssümüz, ‘müşteri eksenli kişiselleştirilmiş üretim’ yapabilme gücüne sahip.”
3-10 yıllık planlarında Vestel’i teknoloji şirketine dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, “Servis firması” kurmayı planladıklarını, bunun da çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Vestel Venüs satışlarına ilişkin de bilgi veren Erdoğan, 2015 yılında iç pazarda 300 bin, dış pazarda 50 bin civarı satış yaptıklarını aktararak, 2016 yılı hedeflerini 1,2 milyon adedi iç pazar olmak üzere 1,5 milyon adet satış olarak açıkladı.

“Akıllı televizyon ile dünyaya açılacak”
Turan Erdoğan, İspanya ve Latin Amerika piyasalarında da faaliyet gösteren İspanyol telekomünikasyon şirketi Telefonica ile akıllı televizyon satışına ilişkin görüşmeler yaptıklarının ve deneme ürünlerini gönderdiklerinin, deneme ürünü sayılarına bakıldığında düşünüldüğünden çok daha fazla bir sipariş beklediklerinin bilgisini verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu