16 kişiden oluşan grup, yaygın olarak tanımlanamayan uçan cisimler (UFO) olarak bilinen olayların peşine düşecek. Ekip içerisinde akademisyenler, bilim insanları, oşinograf ve uzayı inceleyen çok geniş bir beyin takımı yer alıyor. NASA genellikle bu tip olayları tanımlanamayan hava olayı olarak rapor ediyor. Ancak şimdi sınıflandırılmamış çok miktarda veri, yeni teknik ve algoritmalarla incelenecek.
Yoğun dokuz ay
NASA düzenlediği basın açıklamasında, ekibin Kasım ayı içerisinde çalışmaya başlayacağını ve sonraki dokuz ayı yoğun bir analiz sürecinin beklediğini duyurdu. NASA’da yardımcı yönetici olan Thomas Zurbuchen, “Uzaydaki ve atmosferdeki bilinmeyeni keşfetmek, kim olduğumuzu anlamak için NASA açısından temel sorulardan biridir. Tanımlanamayan hava olaylarını çevreleyen elimizdeki verileri anlamak, neyin ne olduğu hakkında bilimsel sonuçlar çıkarmamıza yardımcı olmak için kritik öneme sahiptir. Veri üzerinde uzmanlaşan bilim insanları göklerde yaşanan olaylara yeni bir bakış açısı getirebilir.” dedi.
NASA’nın Bilim Misyonu Müdürlüğü’nde araştırma için yönetici Daniel Evans ise, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:
“NASA, Dünya’nın önde gelen bilim insanlarını, veri ve yapay zeka pratisyenlerini, havacılık güvenliği uzmanlarını belirli bir bütçe ile bir araya getirdi. Bilimin ve verilerin tüm odağını tanımlanamayan hava olaylarında uygulayacağız. Bulgular, NASA’nın şeffaflık, açıklık ve bilimsel bütünlük ilkeleriyle bağlantılı olarak kamuoyuna açıklanacak.”