Netaş, NetWorld 2020 yönetimin kadrosundaki 16 endüstri üyesinden biri oldu.
Sistem entegratörü Netaş, geleceğin mobil ve sabit haberleşme sistemlerine yön vermek için kurulan Avrupa Teknoloji Platformu NetWorld2020’nin yönetim kurulu üyesi oldu. Telekom ve BT sektöründeki büyük oyuncuların yer aldığı platformda 16 endüstri üyesinden biri olan Netaş, 5G altyapısı için hedeflenen kapasiteyi, servisleri ve iletişim altyapısını sağlamak için yapılan çalışmalara önemli katkılar sağlayacak.
Netaş, 2020 ve sonrasında yıllarda kullanılacak geleceğin mobil ve sabit haberleşme sistemleriyle ilgili araştırmalara yön vermeyi ve katkıda bulunmayı hedefleyen NetWorld2020’ün yönetim kuruluna seçildi. Böylece Netaş, gelecek on yıllarda Avrupa’da kullanılacak haberleşme altyapılarına ilişkin çözümlerin, mimarinin, teknolojilerin ve standartların belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak ve 5G altyapısının inşasında söz sahibi olacak.
Netaş, 30 dünya devi üye arasındaki yerini aldı
Netaş, NetWorld 2020 platformunda bulunan 30 yönetim kurulu üyesi içinde yer alan iki Türk şirketinden biri olmanın gururunu yaşıyor. 2017-2018 dönemi yönetim kuruluna seçilen Netaş, NetWorld 2020’nin yönetim kurulu üyeleri arasında olan Ericsson, Deutsche Telekom, NEC Avrupa, Nokia, Orange, Samsung, Telecom İtalia, Airbus Savunma ve Uzay, Thales gibi dünyaca tanınmış teknoloji firmalarıyla birlikte, öncelikle 5G olmak üzere, geleceğin haberleşme ve internet teknolojilerinin geleceğine yön verecek.
Dünyadaki teknoloji açılımlarında büyük bir etkiye sahip NetWorld2020 platformunda, Avrupa Birliği Komisyonu ve endüstriden tedarikçiler, Telekom operatörlerinin, servis sağlayıcıların, KOBİ’lerin ve araştırmacıların yer aldığı 5G altyapısı kamu özel sektör ortaklığı olan 5GPPP ile birlikte çalışıyor ve bu oluşum tüm sektöre yön veriyor.
NetWorld2020’nin öncelikli hedefleri arasında 1000 kat daha yüksek bir mobil erişim kapasitesi ve çok daha çeşitli servis sağlamak, servis başına %90’a varan enerji tasarrufu sunmak ve servis sağlama süresini 90 saatlerden 90 dakikaya indirmek bulunuyor. Ayrıca güvenilir bir internet altyapısı oluşturmak, 7 trilyon cihaz ve 7 milyar kişi arasındaki yoğun mobil iletişimi destekleyecek altyapıyı geliştirmek ve uçtan uca gecikmeyi sıfıra çok yakın bir seviyeye indirmek de oluşumun öncelikli konularından.