Network uzmanlarına ihtiyaç artıyor

Network alanında teknoloji nasıl bir gelişim gösteriyor? Son beş yılda bu alanda nasıl bir gelişim yaşandı ve buna göre network uzmanı olma yetkinlik içinde neleri kapsar hale geldi?

Eskiden şebekeler Transmisyon, Core Network, Wireless, IP, vb gibi bağımsız ürünlerden oluşuyordu. Son beş yıl ise bu ürünler, birbirlerine bağımlı hale geldi ve aynı şebekede beraber kullanılmaya başlandı. Servislerin sağlanması da ancak convergence şebekeyle mümkün hale geldi. Böyle olunca network uzmanları, farklı alanlarda da yetkinliklerini arttırmak zorunda kalıyorlar.

Network uzmanlığının gelecekte nasıl bir değişim ve gelişim göstermesi bekleniliyor?

Teknoloji sürekli olarak yenileniyor. Yeni servisler, alanlar açılıyor; LTE, Ipv6 gibi… Bu yenilenmeye eşlik edebilmek ve içinde yer alabilmek için network uzmanlarının da sürekli ve eş zamanlı olarak kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.
Huawei Akademi olarak hangi alanlarda eğitim programları sunuyorsunuz ve bu eğitim programlarında içeriği neye göre belirliyorsunuz? Örneklerle açıklar mısınız?
Eğitim programlarımızı oluştururken öncelikle yeni teknolojileri yakından takip ediyoruz. Sonrasında oluşturulan programlarla birlikte müşterilerimizin ve mevcut pazarın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Huawei Akademi olarak verdiğimiz eğitimleri 3 grupta toplayabiliriz:

  • Ürün eğitimleri

Wireless, Core Network, Transmisyon, Erişim şebekeleri, IP Datacom, Software uygulama

İlgili Makaleler
  • Sertifika eğitimleri

IP Datacom (HCDA, HCDP, HCDE), LTE, Cloud Computing, Transmisyon sertifika eğitimleri

  • Management eğitimleri

Telekom Proje Yönetimi, Liderlik Gelişimi, Telekom İşleri, Lider Operatör Deneyim Paylaşımı, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Genel Yetenekler
Huawei Akademi olarak faaliyetlerimizde yerel ekonominin ve sosyal gelişimin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Eğitim çalışmalarımızla, müşterilerimize, iş ortaklarımıza, öncelikli olarak sektöre yeni, genç ve donanımlı profesyoneller kazandırmayı amaçlıyoruz.
Verdiğimiz teknoloji eğitim portföyünü sürekli olarak genişletiyoruz. ‘Huawei Datacom Sertifikasyon Sistemi’ sayesinde, Carrier IP ve Enterprise IP alanlarında da eğitim verme kapasitesine ulaştık. Eğitim alanında ‘Bilişim Eğitim Merkezi’ ve Huawei arasında yapılan işbirliği ile HALP (Huawei Authorized Learning Partner/Huawei Yetkili Eğitim Ortağı) ve ODTÜ ile HANA (Huawei Authorized Network Academy/Huawei Yetkili Network Akademisi) sertifika eğitimleri sağlıyoruz.

Türkiye’de üniversitelerin bilişim sektörünün ihtiyaçlarını ne dereceye kadar karşıladığını söyleyebilirsiniz? Özellikle hangi alanlarda üniversitelerdeki eğitim yetersiz kalıyor?

Ne yazık ki üniversitelerde verilen teknolojiye yönelik bilgilerin yeterli düzeyde olmadığını söylemek zorundayım. Yeni mezun olanların yeterli ve gerekli bilgi donanımına sahip olmadıklarını gözlemliyoruz. Bu sebepler işe başladıklarında mutlaka ilgili çalışma alanlarında farklı ve destekleyici eğitimlerden geçmeleri gerekiyor.

Önceki sayfa 1 2 3Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu