Oracle, Nissan Motor Co., Ltd.’in tesislerindeki yüksek performanslı bilişime (HPC) dayalı iş yüklerini Oracle Bulut Altyapısı’na taşıdığını duyurdu. Nissan, yakıt verimliliğini ve araçlarının güvenilirliği ile güvenliğini iyileştirmek amacıyla hızlı ve kritik tasarım kararları vermek için dijital ürün tasarım sürecine güveniyor. Performansa ve gecikmeye karşı hassas nitelikteki mühendislik simülasyonu iş yüklerini Oracle Bulut’a taşımak suretiyle Nissan, yeni araçların tasarımını ve testini hızlandırabilecek.
Nissan dış ortamdaki aerodinamik ve yapısal hatalar açısından araçlarını tasarlamak ve test etmek için özellikle yazılım tabanlı Sayısal Akışkanlar Dinamiği (CFD) ve yapısal simülasyon teknikleri kullanıyor. Oracle Bulut Altyapısı’nın HPC uygulamaları için optimize edilmiş bilişim, ağ kurma ve depolama hizmetleri de Nissan’ın araçlarındaki yenilikleri sırasında sektörün ilk ve tek RDMA ağ özellikli “bare-metal HPC” çözümünden faydalanmasına imkan sağlıyor. Nissan, mühendislik simülasyonu iş yüklerini kolayca çalıştırabilecek olmasının yanı sıra daha yüksek performans ve maliyetlerde de düşüş elde etmeyi planlıyor.
“Nissan, güvenlik ve CFD simülasyonları gibi büyük ölçekli iş yükleri için bulut tabanlı yüksek performanslı bilişim uygulamalarının benimsenmesinde bir lider,” diyor Nissan Motor Co, Ltd.’in Mühendislik Sistemleri Departmanı Genel Müdürü Bing Xu. “Sürekli yaşadığımız maliyetten tasarruf baskıları altında artan simülasyon talebi zorluklarını karşılayabilmek için de Oracle Bulut Altyapısı’nın HPC çözümlerini seçtik. Oracle’ın Nissan için önemli bir yatırım getirisi sağlayacağına inanıyorum.”
Büyük çaplı CFD uygulamaları ile yapısal simülasyonların çalıştırılması için muazzam miktarda bilişim gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Nissan da mühendislerinin karmaşık simülasyonları çalıştırmak için ihtiyaç duydukları bilişim kapasitesine her zaman sahip olabilmelerini sağlamak amacıyla HPC platformu için önce bulut stratejisini benimsedi. HPC pazarına genel bulut hizmeti sağlayıcıları tarafından bugüne dek yeterli düzeyde hizmet sağlanamamış durumdayken Oracle Bulut Altyapısı, RDMA küme ağı özelliğine sahip, sektörün ilk Intel Xeon tabanlı “bare-metal” bilişim altyapısını sunarak en çok iki mikrosaniye uzunluğunda gecikmeler ve 100 Gbps bant genişliği imkanı ile büyük ölçekli HPC uygulamalarının bulut altyapısına geçebilmesine imkan sağlamaktadır.
Nissan, yapısal simülasyon ve uzaktan görselleştirme için Oracle Bulut Altyapısı’nda GPU teknolojisinden faydalanan ilk otomotiv OEM’lerinden biridir. Oracle’ın “bare-metal”, GPU hızlandırılmış donanımlarını kullanarak Nissan bir yandan büyük çaplı veri transferinin maliyetleri ve genel giderlerini azaltırken bir diğer yandan da simülasyon çalışmalarının ortaya çıkardığı verilerin de bulut üzerinde 3D OpenGL formatında kolayca görüntülenebilmesini sağlamaktadır.
HPC iş yüklerine ilaveten Oracle Bulut Altyapısı, CFD ve yapısal simülasyon gibi birçok farklı etki alanlarında gelişmiş ve farklı özelliklere sahip ISV uygulaması ekosistemlerini de desteklemektedir. Bu da tesis bünyesinde çalıştırmaktan veya diğer genel bulut hizmeti sağlayıcılarına kıyasla daha dikkat çekici bir fiyat/performans oranı sunulmasına yardımcı olmaktadır Oracle’ın benzersiz bulut HPC çözümleri, müşterilerin sabit ve tesis bünyesindeki kapasiteye dayalı çözümlere sahip olmak yerine yoğun performanslı HPC işlerini yürütebilmelerine imkan sağlamaktadır. Oracle Bulut Altyapısı ile Nissan, muazzam bir esnekliğe sahip on binlerce temel veGPU tabanlı görselleştirme sunucusunu çalıştırabilmekte ve bu sayede de 3D görselleştirmesini mühendislerinin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde dinamik olarak değiştirebilmekte ve çalıştırabilmektedir.
“Oracle, dijital ürün tasarım ve gelişim süreçlerini değiştirme sürecinde Nissan ile birlikte çalışmaktan ve ödül kazanan yeni nesil araçlarını geliştirme konusunda kendilerine yardımcı olmaktan heyecan duymaktadır,” diyor Oracle Bulut Altyapısından sorumlu Başkan Yardımcısı Clay Magouyrk. “Misyonumuz her zaman Nissan gibi kuruluşların yeni nesil araçlarını geliştirmek için ihtiyaç duydukları, sayısal açıdan yoğun ve gecikmelere de aşırı derecede hassas olan iş yüklerini de kapsayan en iyi bulut altyapılarını müşterilerimize sunmak olmuştur.”