Nokia, 2,3 milyar dolarlık Infinera satın alımıyla yapay zeka patlamasına imza attı!

Satın alma işlemi, iki şirketin ağ teknolojileri ve yapay zeka ürünlerini birleştirmesine olanak tanıyacak.

Finlandiya’nın teknoloji devi Nokia, yapay zeka (AI) alanındaki gelişmelerden faydalanmak için ABD’li optik ağ ekipmanları üreticisi Infinera’yı 23 milyar dolara satın alıyor. Nokia Başkanı Pekka Lundmark, yaptığı açıklamada, “Infinera’nın yapay zeka ve makine öğrenimi yetenekleri, ağ operatörlerimize daha iyi hizmet sunmamızı sağlayacak” dedi.

Satın alma işlemi, iki şirketin ağ teknolojileri ve yapay zeka ürünlerini birleştirmesine olanak tanıyacak. Nokia, bu sayede müşterilerine daha gelişmiş ağ çözümleri sunabilecek.

Infinera, optik ağ sistemleri ve uzaktan izleme yazılımları gibi alanlarda Nokia’nın portföyünü güçlendirecek. Ayrıca, yapay zeka tabanlı otomasyon ve analitik yetenekleri de Nokia’ya katkı sağlayacak.

Nokia, 2,3 Milyar Dolarlık Infinera Satın Alımıyla Yapay Zeka Patlamasına İmza Attı!
Nokia, 2,3 Milyar Dolarlık Infinera Satın Alımıyla Yapay Zeka Patlamasına İmza Attı!

Uzmanlar, Nokia’nın bu stratejik hamlesinin, küresel telekom endüstrisindeki rekabette öne çıkmasına yardımcı olacağını değerlendiriyor. Yapay zeka teknolojilerinin, ağ operasyonlarında verimliliği ve esnekliği artırması bekleniyor.

Satın alma işlemi, her iki şirketin de yönetim kurulu onayını aldıktan sonra 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Anlaşma, Nokia’nın yapay zeka ve ağ teknolojilerindeki yatırımlarını güçlendirmesine olanak sağlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu