OnePlus 9 ve 9 Pro’lara Hasselblad Xpan modu geldi

OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9 kullanıcıları artık yeni bir XPan Modu kullanıma sunuldu. Bu mod, 35 mm formatının avantajlarını ve filmi değiştirmek zorunda kalmadan hızla tam panoramaya geçme yeteneği sağlayan Hasselblad'ın XPan kamerasını kullanma deneyimini taklit edebiliyor.

OnePlus 9 telefonlarındaki XPan Modu sayesinde deklanşöre basıldığında, donmuş resim önce bir film negatifi olarak görünecek ve ardından nihai bir görüntüye dönüşecek.

OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9’da XPan Modu ile çekilen fotoğraflar, orijinal Hasselblad XPan kamerayla aynı olan 65:24 en boy oranı kullanıyor. XPan kameraya benzer şekilde 30 mm ve 45 mm’lik iki odak uzaklığı ile birlikte geliyor ve kullanıcıların OnePlus kamera uygulamasında doğrudan vizörden panoramik görüntüler çekmesine olanak tanıyor.

Ayrıca XPan Modunda çekilen görüntüler, varsayılan 12 megapiksel modu yerine 48 megapiksel ana kamera ve 50 megapiksel ultra geniş kameradan kırpılıyor. Sonuç, 20 megapikselin üzerinde yüksek çözünürlüklü bir görüntü olduğu söyleniyor. XPan görüntüler, 30 mm’de 7,552×2.798 piksel ve 45 mm’de 7.872×2.916 piksel çözünürlüğe sahip. Bu da OnePlus’ların gerçekten çok geniş fotoğraflar çekilebileci anlamına geliyor.

OnePlus 9 serisindeki XPan Modu, XPan kameralarda kullanılan klasik siyah beyaz filmin tonuna ve stiline atıfta bulunarak siyah beyaz açılıyor ancak renk modunun da Hasselblad ile optimize edildiği söyleniyor. OnePlus, kullanıcıların tercihlerine göre renkli ve siyah beyaz arasında geçiş yapabileceğini söylüyor.

Yeni XPan Modu, muhtemelen bir OTA güncellemesi aracılığıyla OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9 kullanıcıları için kullanıma sunulacak. Bu güncelleme aşamalı olarak sunulacağı için tüm kullanıcılara ulaşması biraz zaman alabilir. Güncellemeyi almak için ayarları manuel olarak kontrol etmekte fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu