OpenAI, 70 bin saatlik video kullanarak bir Minecraft botunu eğitti

OpenAI, yapay zeka desteği ile 70 bin saatten fazla oyun videosu kullanarak bir botu Minecraft oynamak için başarıyla eğitti.

Minecraft, gelişmiş yapay zeka araştırmasını destekleyen önemli bir araç gibi görünmeyebilir ancak OpenAI’nin son çalışmalarına dayanarak, iyi eğitimli bir Minecraft botunu, yapay zeka ile eğitmeyi başardı.

OpenAI, Minecraft botunu eğitti!

OpenAI her zaman yapay zekaya ve insanlığa fayda sağlayan makine öğrenimi ilerlemelerine odaklanmasıyla biliniyor. Son zamanlarda şirket, 70 bin saatten fazla oyun videosu kullanarak bir botu Minecraft oynamak için başarıyla eğitti. Burada elde edilen başarı ise oyun oynayan bir bottan çok daha fazlası. Gözlem ve taklit kullanarak gelişmiş makine öğreniminde ileriye doğru dev bir adımı işaret ediyor.

OpenAI’nin robotu, taklit öğrenmenin eylem halinde mükemmel bir örneğini oluşturuyor. Bir öğrenme aracısının deneme yanılma yoluyla bir hedefe ulaştıktan sonra ödüllendirildiği pekiştirmeli öğrenmenin aksine taklit öğrenme, sinir ağlarını belirli görevleri yerine getirmek için insanların tamamlamasını izleyerek eğitiyor. Bu durumda OpenAI, botlarına, tipik bir oyuncunun başarması için yaklaşık 24 bin bireysel eylem gerektirecek karmaşık oyun içi dizileri yürütmesini öğretmek için mevcut oyun videolarından yararlandı.

OpenAI araştırma ekibi, özel bir yöntem kullandı

Bu süreçte kullanılan taklit öğrenme, eylemin bağlamını ve gözlemlenen sonucu sağlamak için video girdilerinin etiketlenmesini gerektiriyor. Ne yazık ki, bu yaklaşım son derece yoğun emek istiyor ve bu da sınırlı kullanılabilir veri kümeleriyle sonuçlanıyor. Mevcut veri kümelerindeki bu eksiklik, sonuçta aracının gözlem yoluyla öğrenme yeteneğini sınırlıyor.

OpenAI’nin araştırma ekibi, kapsamlı bir manuel veri etiketleme alıştırmasıyla uğraşmak yerine, mevcut etiketli videoların sayısını önemli ölçüde artırmak için Video Ön Eğitimi olarak bilinen özel bir yaklaşım kullandı. Araştırmacılar başlangıçta 2 bin saatlik açıklamalı Minecraft oynanışını yakaladı ve bunu, bir botu belirli eylemleri belirli ekran sonuçlarıyla ilişkilendirmesi için eğitmek amacıyla kullandılar.

Ortaya çıkan model daha sonra çevrimiçi olarak kolayca bulunabilen 70 bin saatlik daha önce etiketlenmemiş Minecraft içeriği için otomatik etiketler oluşturulurken kullanıldı. Bu, Minecraft botuna incelemesi ve taklit etmesi için çok daha büyük bir veri kümesi sağladı. Alıştırmanın tamamı, bir AI eğitim kaynağı olarak YouTube gibi mevcut video havuzlarının potansiyel değerini kanıtlıyor. Makine öğrenimiyle ilgili çalışmalarda bilim insanları yapay zekayı, basit web gezintisinden gerçek hayattaki fiziksel ihtiyaçları olan kullanıcılara yardımcı olmaya kadar belirli görevleri yürütmesi için videoları kullanabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu