Firmanın ürettiği HC10 ve HC20 modellerinin ortak çalışması sonucu oluşan yeni sistem, yakın gelecekte üretim bantlarını hareketlendirecek gibi gözüküyor.
Koordine robotlar
“Bu sistemler sayesinde üretim tarafında verimliliği artırarak çok büyük bir atılım gerçekleştireceğimize inanıyoruz.” diyor şirketin başkan yardımcısı Siva Krish ve ekliyor, “İş birliği içerisinde çalışan farklı iki robot hem operasyon maliyetlerini hem de iş yükünü hafifletiyor. Dolayısıyla şirketlerin, yatırımlarını güven en az risk teşkil edecek şekilde yapacakları bir alan yarattığımızı düşünüyorum.”
Farklı kriterler dikkate alınıyor
Demo sürümlerinde cam şişeleri etiketleyip kolilerin hacmine göre en hızlı ve etkili şekilde yerleştiren robotlar, aynı zamanda ısı ve ağırlık gibi değerleri de göz önünde bulunduruyor. Örneğin, birbiriyle etkileşimi sonucu zarar görmesi muhtemel cam ürünlerin önce soğuması bekleniyor ya da kolinin taşıyabileceği ağırlık dikkate alınarak yükleme işlemi gerçekleşiyor. Her iki robotun da kalbini altı açıda hareket edebilen gelişmiş bir kol oluşturuyor. Bu kola gelişmiş algılayıcılar ve tekerlekli sistemler eşlik ediyor. Robotların, ürünlerin teslimatı ve tedarik zinciri konusunda tahminlerin ötesinde gelişmelerin önünü açacağı tahmin ediliyor. Yakın zamanda bu tarz çözümleri depolarda sıklıkla tercih edilirken görebiliriz.