Samsung, hologram ve dijital ikiz olanaklarıyla 6G’yi zorluyor

Samsung, 2028'de 6G bağlantısının hazır olmasını bekliyor

Güney Koreli teknoloji devi, bilim insanlarının kullanıma sunulacağını öngördüğü süreden iki yıl önce yani 2028’de, 6G bağlantısının kitlelere hazır olmasını bekliyor. 6G, diğer özelliklerin yanı sıra otonom araçlar arasında daha hızlı mobil geniş bant ve hassas düşük gecikmeli iletişim özelliklerine sahip olacak.

Samsung, 6G bağlantısının 1.000Gbps’lik en yüksek veri hızlarını (5G’nin 20Gbps’sinin 50 katı) üretebileceğini ve bir km² içinde 10 kat daha fazla bağlı cihaza ulaşabileceğini öngörüyor. Teknoloji lideri 6G’nin, insan gözünün algılamasını aşan bilgisayar görme teknolojilerini destekleyeceğini ve aynı anda birden fazla kamerayı birleştirerek verileri birden fazla açı, çözünürlük ve hızda işleyen ekipmanı da destekleyeceğini umuyor. Şirket ayrıca, 6G’nin kitlelere gerçek anlamda sürükleyici genişletilmiş gerçeklik getireceğini ve hatta mobil ve hacimsel boyutları kapsayan hologramlar üretebileceğini tahmin ediyor.

Samsung, 6G desteği ile gelecekte insanların, nesnelerin ve mekanların “geçici veya uzamsal kısıtlamalar olmaksızın sanal bir dünyada gerçekliği keşfetmek ve izlemek için” tamamen yeniden yaratılabileceğini öngörüyor. Teknoloji devi, insanların zamanla dijital versiyonları aracılığıyla seyahat edebileceğine inanıyor.

Samsung, 6G için küresel standardın 2021’de kurulmaya başlayacağını ve 2028’e kadar ticarileştirmenin söz konusu olacağını tahmin ediyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu