Samsung ikinci çeyrekte son 14 yılın en düşük kârlılık seviyesini gördü

Samsung'un bellek yongası fiyatlarının düşmesi ve envanter değerlerinin düşürülmesiyle 3 trilyon ila 4 trilyon won arasında zarar bildirmesi bekleniyor.

Dünya genelinde bellek yongaları, akıllı telefonlar ve televizyonlar üretimiyle tanınan Samsung’un ikinci çeyrek kârının, yonga fazlası ve büyük kayıplar nedeniyle 14 yılı aşkın bir sürenin en düşük seviyesine gerileyeceği tahmin ediliyor.

Nisan-Haziran dönemindeki faaliyet kârının, geçen yılın aynı dönemine göre %96 düşerek 555 milyar won (427 milyon dolar) olması bekleniyor. Bu, şirketin 2008 dördüncü çeyreğinde yaklaşık 740 milyar won zarar ettiği dönemden beri en düşük kârı olacak. Geçen yıl aynı dönemde 14.1 trilyon won faaliyet kârı elde edilmişti.

Samsung’un en büyük gelir kaynağı olan yonga bölümünün, bellek yongası fiyatlarının düşmesi ve envanter değerlerinin düşürülmesiyle 3 trilyon ila 4 trilyon won arasında zarar bildirmesi bekleniyor. Mobil iş kolunun ise Nisan-Haziran döneminde yaklaşık 3.3 trilyon won faaliyet kârı bildirmesi bekleniyor. Samsung, yeni amiral gemisi modelini piyasaya sürdüğü birinci çeyreğe göre hafif bir akıllı telefon sevkiyatı düşüşünü, pazarlama maliyetlerini azaltarak dengelemeye çalıştı.

Samsung, rekabetçi premium telefon pazarındaki payını artırmak için rakibi Apple’ın yeni iPhone modelini piyasaya sürmeden önce, bu ayın ilerleyen günlerinde son katlanabilir akıllı telefonlarını tanıtacak. Bu hamle, analistlere göre Samsung’un daha uzun süre premium telefon pazarında öncü olma amacını yansıtıyor.

Samsung, ikinci çeyrek ön mali bilanço sonuçlarını bu cuma günü açıklayacak ve tam mali bilançoyu bu ayın ilerleyen günlerinde raporlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu