Global kurumsal sosyal sorumluluk vizyonuyla Türkiye’de fark yaratmak için çalışan SAP, genç sosyal girişimciler için hızlandırma programı “Hızlan FarkYarat”ı Ashoka Vakfı ile birlikte hayata geçiriyor.
Projenin lansmanı Ashoka Vakfı ve BMW Vakfı ev sahipliğinde düzenlenen İstanbul Sosyal İnovasyon Zirvesi kapsamında 20 Şubat’ta yapıldı SAP Türkiye ve Ashoka Vakfı, 12 ay süren bu yeni programla beş sosyal girişimcinin Türkiye’deki dezavantajlı gençlerin daha iyi eğitim almaları, kariyer gelişimleri için gerekli donanıma sahip olmaları, toplumla etkin bir bütünleşme sağlayabilmeleri ve bakış açılarını genişletmeleri. hedefiyle gerçekleştirdikleri projelerini desteklemeyi ve hızlandırmayı amaçlıyor. Girişimlerinde teknolojiyi ana unsur olarak kullanan ya da kullanma potansiyeline sahip sosyal girişimciler arasından seçilenler, sosyal girişimleriyle ilgili giderleri karşılamak üzere aylık bir bursun yanında Ashoka ağından ve son derece nitelikli profesyonellerden oluşan SAP Türkiye ekibinden yüksek kaliteli mentorluk ve koçluk alacaklar. Programın en önemli yanlarından biri de Ashoka ve SAP’nin sosyal girişimcilerin yarattığı sosyal etkiyi ölçme ve sistematik olarak artırmaları yönünde katılımcılara destek sağlayacak olması.
Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP, dünyayı daha yaşanacak bir yer haline getirme misyonuyla yürüttüğü Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi. Toplum için katma değer üretmeyi amaçlayan ve girişimciliğe destek vererek sivil toplum kuruluşları ile sosyal projeler geliştiren SAP, Ashoka Vakfı işbirliğiyle genç sosyal girişimcilik ekosistemini büyütmeye odaklanan “Hızlan Fark Yarat” projesini duyurdu.
20 Şubat’ta düzenlenen İstanbul Sosyal İnovasyon Zirvesi kapsamında lansmanı yapılan “Hızlan FarkYarat” ile SAP ve Ashoka Vakfı beş genç girişimciye bir yıl boyunca destek vereceğini açıkladı. 12 ay sürecek “Hızlan FarkYarat” hızlandırma programı kapsamında eğitim, teknoloji gibi farklı alanlarda Türkiye’deki dezavantajlı gençleri güçlendirmeyi hedefleyen projelere destek sağlanacak.
Ashoka Vakfı ile hayata geçiriliyor
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, lansman toplantısında şunları söyledi: “Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP olarak Ashoka ile başlattığımız yeni projenin duyurusunu İstanbul Sosyal İnovasyon Zirvesi’nde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 200 kişilik SAP Türkiye ailesi olarak bizim misyonumuz yaşadığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek. Bugünün iş dünyasında başarılı bir lider olmak artık sadece yaratılan finansal değerle ölçülmüyor. Sosyal hayata dokunan ve fark yaratan iş insanları olmak temel görevimiz. Yeni nesle daha iyi bir gelecek sunmayı önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle teknolojiyle hayatta fark yaratmaya odaklanan sosyal sorumluluk projelerine son derece önem veriyoruz. Sosyal inovasyonun yeni bir teknolojik buluştan bile daha değerli olduğuna inanıyoruz. Teknolojinin imkanlarıyla sosyal girişimcilik projelerine destek vermek için Ashoka Vakfı ile ‘Hızlan FarkYarat’ projemizi hayata geçiriyoruz. Bir yıl boyunca beş genç sosyal girişimciyi ve projelerini destekleyeceğiz. Mentoring, eğitim ve bütçe katkısının yanında pazarlama olanakları da sunacağız. SAP’nin dokunduğu her yerde bu projelerin de yaratacağı farkları göstermek istiyoruz. SAP Türkiye olarak biz sadece imkanlarımızı değil gönlümüzü de bu işe adadık. En büyük amacımız Türkiye’de daha az imkana sahip gençlere iş dünyasında ve sosyal hayatta farklı olanaklar sunabilmek. Bu vesileyle tüm genç sosyal girişimcileri ‘Hızlan FarkYarat’ programına başvurmaya davet ediyorum.”
“Hızlan FarkYarat” programına kabul edilen beş genç girişimci, sosyal girişimleriyle ilgili giderleri karşılamak üzere aylık burs alacaklar. Ashoka ağından ve SAP Türkiye gönüllüler ekibinden yüksek kaliteli mentorluk ve koçluk eğitimi girişimcilere sağlanacak. Kapasite geliştirme süreci boyunca aylık toplantılar, bireysel mentorluk oturumları, özel eğitimler, Ashoka ve SAP etkinliklerine katılım için genç girişimcilere davet sunulacak. Program kapsamında sosyal girişimcilerin yarattığı sosyal etkiyi ölçme ve ardından sistematik olarak artırmaları konusunda da SAP teknolojisi seferber edilecek. Ayrıca pazarlama anlamında girişimciler SAP ve Ashoka’nın bilgi birikiminden ve iletişim ağından faydalanabilecek.
Başvurular 20 Mart’a kadar devam ediyor
Seçim süreci devam eden “Hızlan FarkYarat”a başvuru için adayların 18-30 yaş arasında olması, İstanbul ya da yakın çevrede ikamet etmesi gerekiyor. Kendi sosyal girişiminin kurucusu ya da yürütücüsü olan gençlerin kendini projeye tamamen adamış olması ve etkisini artırmak için zaman ayırmaya istekli olması da aranan kriterler arasında. Dezavantajlı gruplara yönelik geliştirilen projelerde ise teknolojiyi temel araç olarak kullanmak ve fikir aşamasının ötesine geçmiş olmak “Hızlan FarkYarat” değerlendirme kriterleri arasında yer alıyor.
Adaylar başvuru formunu doldurduktan sonra projelerini anlattıkları 60 saniyelik bir videoyu #HızlanFarkyarat hashtag’iyle sosyal medyada paylaşıyor. Son olarak CV’lerini [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor. Seçilen beş proje ise 10 Nisan’da kamuoyuyla paylaşılacak.