Shell, EV şarj şirketi Volta’yı 169 milyon dolara satın alıyor

Volta'nın yönetim kurulu anlaşmayı oybirliğiyle onayladı, ancak yine de hissedarlardan yeşil ışık yakılması gerekiyor.

Petrol şirketi Shell, elektrikli araç şarj operatörü satın alıyor. Bir yan işletmesi aracılığıyla satın aldığı Volta, onlara 169 milyon dolara mal oldu. Şirketlerin bu yılın ilk yarısında tamamlamasını bekledikleri anlaşma, Volta’nın geçen günkü kapanış fiyatından yaklaşık yüzde 18 daha fazla. Volta’nın yönetim kurulu anlaşmayı oybirliğiyle onayladı, ancak yine de hissedarlardan yeşil ışık yakılması gerekiyor. Düzenleyici onaya ve diğer kapanış koşullarına da tabi. Shell, işlemin tamamlanmasına yardımcı olması için Volta’ya kredi sağlayacak.

30 Eylül 2021’de 262,2 milyon dolar olan Volta’nın nakit ve benzerleri 15,6 milyon dolardı. Volta yöneticileri, “EV altyapı pazarı fırsatı potansiyel olarak çok iyi olsa da Volta’nın zorlu pazar koşullarında ve devam eden sermaye kısıtlamalarıyla bağımsız olarak bunu yakalama yeteneği sınırlı. Hem Volta hem de Shell, müşterilerin değişen ihtiyaçlarını karşılama konusunda kanıtlanmış bir yeteneğe sahip ve bu satın alma, daha fazla sürücünün elektriği tercih etmesiyle ihtiyaç duyulan seçenekleri sağlamak için bu deneyimi bir araya getirecek.” diyor.

Şirketin ABD’de 3 binden fazla ve Avrupa’da çok sayıda şarj istasyonu bulunuyor. DC hızlı şarj cihazlarını da geçen yıl ücretli bir modele bağladı. Volta’nın 2 binden fazla L2 şarj cihazının kullanımı hala ücretsiz. Anlaşma kapandıktan sonra şirketler sürücü deneyiminde ani bir değişiklik olmayacağını söylüyor. Bir petrol şirketinin elektrikli araç şarj ağı satın alması tuhaf görünse de bu Shell için bir ilk değil. Aynı zamanda İngiltere ağı Ubitricity’yi de açıklanamayan bir miktar karşılığında aldı.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu