Steam zor durumda kalabilir

Oyun platformlarının en popüleri en çok kullanılanı şu an Steam. Ayrıca en çok oyun bu platformda yer alıyor. Ancak son gelen haberler ile beraber bu durum değişebilir.

Durumun değişebilmesine neden olabilecek olan durum ise komisyon oranları. Bu neden herhalde bu sıralamanın değişebileceği ihtimali için akla son gelecek olan durum. Konunun detaylarına gelecek olursak; mesela bir oyun ürettiniz ve bu oyunu platformlarda oyunseverlerle buluşturmak istiyorsunuz. Bu durumda platforma satış üzerinden bir komisyon ödemek zorundasınız.

Bu komisyonun oranı platformdan platforma değişebiliyor. Oyun geliştiricilerinin son zamanlarda en çok tercih ettiği platform ise Epic Games nedeni ise çok düşük komisyon oranı. Epic Games oyun geliştiricilerden yüzde 12. Steam’de ise bu oran yüzde 30. Durum böyle olunca son zamanlarda Epic Games, Steam’in sabit oyun geliştiricilerini kendi tarafına çekmeyi başardı.

Bunun yanında son olarak Windows Store komisyon oranlarında radikal bir karar aldı. Aldığı karar ile Steam’in işi oldukça zor olacak gibi duruyor. Firma daha önce Steam gibi oyun geliştiricilerinden yüzde 30’luk bir komisyon alıyordu. Firma yaptığı toplantılar sonucu bu oranı yüzde 12’ye düşürmeye karar verdi.

1 Ağustos’dan itibaren bu durum geçerli olacak. Alınan karar sonrası gözler Steam’e çevrilmiş durumda. Hatırlanacağı üzere yüksek komisyon oranı nedeniyle platform daha önce de sık sık eleştirilerin hedefinde olmuştu. Platform bir değişikliğe gitmezse ciddi bir şekilde darbe yiyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu