Tesla Model S Plaid alevler içinde kaldı

Geçen ay Tesla CEO'su Elon Musk, Model S Plaid'in ilk teslimatlarını duyurmuştu. Model S Plaid, Tesla'nın orijinal elektrikli sedanı Model S'nin üst düzey, süper hızlı bir versiyonu olarak tanıtılmıştı. Şimdi ise bu arabalardan birinin alevler içinde kaldığı haberi geldi.

Model S Plaid’in Pensilvanya otoyolunda kendiliğinden alev aldığı bildirildi. Yangından kısa bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını başarıyla söndürdü. Tesla araçlarının yapısı gereği özel çalışma sistemi-bataryaları bulunuyor, buna karşı da söndürme tekniği olarak itfaiye ekipleri özel eğitimliydiler. Pensilvanya’daki yangın olayında itfaiyeciler aracın içine 5 inçlik bir hortum soktu. Yangının tamamen söndürülmesine katkıda bulunan sürekli ve hızlı bir su kaynağı sağladılar.

Yangında can kaybı yaşanmazken, araçta tek kişi olduğu tahmin edilen sürücü yangından kaçmayı başardı. Bununla birlikte, Model S Plaid’in isimsiz sürücüsünün avukatı, Tesla’nın müvekkilini görmezden geldiğini söylerken olayla ilgili tam soruşturma tamamlanana kadar Model S Plaid’in satışının askıya alınması çağrısında bulundu.

Tesla’nın elektrikli araçlarıyla ilgili daha önce de yangın haberleri gelmişti. Tesla, kendi adına, bu araçların pilleriyle ilgili güvenlik sorunlarına daha fazla dikkat ederek EVs kalitesini iyileştirmeye devam ettiklerini açıkladı. Tesla ayrıca araçlarının sektördeki en güvenli araçlar arasında olduğu konusunda ısrar ediyor. Bu da çeşitli elektrikli ve içten yanmalı modeller için karşılık gelen rakamlardan çok daha düşük. 

Tesla, endüstriyi tanımlayan elektrikli araçlar üretmek için mevcut teknolojinin sınırlarını zorlama isteğini yansıtmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu