Tesla, New Mexico’da ikinci showroomu açtı

Santa Ana Pueblo'daki bu yeni tesis, Tesla tarafından özel olarak inşa edildi ve geçen yıl Ekim ayında duyuruldu.

Tesla’nın elektrikli araçlarını bayilik lobi grupları tarafından uygulanan yasalar sebebiyle ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki tüketicilere, doğrudan satmasına izin verilmiyor. Ancak New Mexico eyaleti, bu yasağa rağmen akıllı bir geçici çözüm sayesinde Tesla’ya ikinci Satış, Servis ve Teslimat Merkezi açma fırsatı tanıdı.

Tesla, geçtiğimiz yıllarda New Mexico’da ilk showroomunu açmıştı. Bu tesis, kabile arazisi üzerinde yer aldığı için eyalet yasalarına tabi olmaması ve sınırlı hizmetler sunabilmesi anlamına geliyordu. Şimdi ise Tesla, New Mexico’da ikinci showroomunu yine kabile topraklarında açarak eyalette elektrikli araçlar ve doğrudan satışlar için bir pazar olduğunu açıkça göstermiş oldu.

Santa Ana Pueblo’daki bu yeni tesis, Tesla tarafından özel olarak inşa edildi ve geçen yıl Ekim ayında duyuruldu. 35 bin metrekarelik tesis, müşteri salonu, 19 servis bölümü ve bir parça depolama alanı gibi özelliklere sahip. Tesla ve kabile liderlerinin katılımıyla gerçekleşen büyük bir açılış töreniyle hızlı bir şekilde faaliyete geçirildi.

Bu yeni tesisin bölgede 25 tam zamanlı iş yaratması bekleniyor. İşler arasında iş gücü eğitimi ve bilim, mühendislik ve sanat alanları da yer alıyor. Bu nedenle Tesla, Santa Ana Pueblo ile bir ortaklık kurarak ek faydalar sağlamayı amaçlıyor.

Tesla, doğrudan tüketicilere satış yapmalarını engelleyen eski yasalarla mücadeleye devam ediyor. Son olarak otomobil üreticisi, Delaware Yüksek Mahkemesinde eyalette doğrudan satış yapılmasına izin veren bir temyiz başvurusunu kazandı. Ayrıca, Tesla’nın genel merkezi olan Austin’de ve diğer EV otomobil üreticilerinin Teksas’ta bulunan tüketicilere doğrudan satış yapmalarına da izin verilmiyor. Bu konuda atılacak adımlar ise henüz belirsizliğini koruyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu