Tesla şarj ağını ABD’deki bütün EV’lere açacak

Tesla, kendi tescilli şarj ağının bir parçasını ABD’deki Tesla olmayan EV'lerle uyumlu hale getirme kararı aldı.

ABD, tahmin edilebilir kullanıcı deneyimi sağlayarak, elektrikli araçların yaygın olarak benimsenmesini teşvik etmek için ulusal EV şarj ağını genişleteceğini duyurdu. Bütün şarj istasyonlarının aynı konektör türlerini ve ödeme yöntemlerini benimsemesi için çalışmalar başlıyor. Bu yeni standartlar doğrultusunda Tesla, kendi tescilli şarj ağının bir parçasını ABD’deki Tesla olmayan EV’lerle uyumlu hale getirme kararı aldı.

Konuyla ilgili yapılan duyuruda ise şuna dikkat çekiliyor: 2030 yılına kadar ülke genelinde 500 bin EV şarj cihazı üretme hedefini desteklemek amacıyla diğer endüstri paydaşlarına katılan Tesla, 2024’ün sonuna kadar bütün EV’ler için en az 7 bin 500 şarj cihazı kullanıma hazır hale getireceğinin sözünü veriyor.

Bir EV sürücüsü, bu şarj istasyonlarına erişmek için Tesla uygulamasını ya da web sitesini kullanabiliyor olmalı, ancak şu anda Tesla’nın şarj ağını yeni konektör tipi standartlara uyacak şekilde nasıl bir yol izleyeceği belli değil. Analistler konuyla ilgili olarak şarj ağını bütün EV’lere açmanın Tesla’yı Amerika’da açık bir endüstri lideri olarak konumlandırabileceğini söylüyor. Öte yandan, CCS standardını benimsemenin bazı tüketicilerin Tesla satın alma teşvikini de azaltabileceğine dikkat çekiyorlar. Tesla sürücüleri ise ülkenin en büyük ve en hızlı süper şarj cihazları ağına özel erişimden fazlasıyla memnun. Yakında herhangi bir EV sahibi de bir Tesla satın almadan aynı avantajdan faydalanabilecek.

Bu açıklamalardan sonra firma, bütün EV’ler için 100 binden fazla halka açık şarj cihazı eklemeyi taahhüt ediyor. General Motors ve Francis Energy ise en büyük taahhütlerden bazılarını yaptı. Aynı zamanda firmalar, 2026 yılına kadar yerel topluluklarda 40 bine kadar halka açık Seviye 2 EV şarj cihazı kurma sözü veriyor. 2023 yılına kadar, 40 eyalete yayılma ve ardından 2030 yılına kadar 50 bin EV şarj bağlantı noktası kuracağını söylüyorlar. Son olarak şunu da söylemek gerekiyor: Tesla, bu planın “dağıtım hızı ve ölçeğinin” çok iddialı olduğundan ve uyumlu şarj istasyonlarının sayısında eksiklik yaratabileceğinden endişe ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu