Tesla’nın sahibi Elon Musk, insansı robotu Optimus’u tanıttı

Tesla, otomobil üretimi için geleceğin ürünü olabileceğini söylediği insansı robotu Optimus'u AI Günü'nde tanıttı.

Elon Musk, Tesla tarafından 2022’de geliştirilen ‘Optimus’ adlı insansı robotun son prototipini tanıttı. Musk, daha önce otomobil üretimi için Tesla’nın ABD’deki fabrikalarına binlerce robot yerleştirmeyi planladıklarını söylemişti. Şu anda ise, Optimus’un sadece bir prototip olduğunu ve üzerinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Tanıtım esnasında Optimus, büyük bir kalabalığın önünde sahneye yürüdü ve seyircilere el sallayarak ellerini kaldırdı ve dans etti. Robot, Tesla otomobillerinde kullanılan aynı otomatik pilot sisteminden oluşuyor. Ayrıca tanıtımda Optimus’un; bitkileri sulamak, kutuları taşımak ve metal çubukları kaldırmak gibi basit işleri yapan bir videosu da gösterildi.

Musk, sunum sırasında amaçlarının olabildiğince hızlı bir şekilde kullanışlı bir insansı robot yapmak olduğunu ve araba tasarlarken kullandıkları disiplini robot tasarlarken de kullanacaklarını söyledi. Aynı zamanda Musk, robotu yüksek hacimde, düşük maliyetle ve yüksek güvenilirlikle yapmanın mümkün olacağını da ekledi.

Şirket, Optimus’un 20.000 dolardan daha ucuza mal olmasını bekliyor, ancak bu şu anda sadece bir prototip. Bunu gerçeğe dönüştürmek için çok çalışma yapılması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu