ABD’de çocukların gizliliğine odaklanmak için TikTok’a dava açıldı!

TikTok, FTC’nin iddialarına kesinlikle katılmadığını ve ajansın bir dava açmaya karar verdiği için hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

ABD Adalet Bakanlığı, popüler sosyal medya platformu TikTok’un çocukların gizlilik haklarını ihlal ettiği iddialarına odaklanan bir yaklaşan dava açmayı planlıyor. Bu dava, yetişkin kullanıcıları veri gizliliği uygulamaları konusunda yanılttığı iddiaları değil, çocukların gizlilik haklarını ihlal ettiği iddialarını ele alacak.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), TikTok ve ana şirketi ByteDance’in potansiyel ihlallerini inceledi ve bu dava dosyasını Salı günü Adalet Bakanlığı’na yönlendirdi. FTC, “Araştırma, adı geçen davalıların yasayı ihlal ettiğine veya ihlal etmeye niyetli olduğuna ve bir işlem halkın çıkarına olduğuna inanmak için nedenler buldu” şeklinde bir açıklama yaptı.

ABD'de Çocukların Gizliliğine Odaklanmak İçin TikTok'a Dava Açıldı!
ABD’de Çocukların Gizliliğine Odaklanmak İçin TikTok’a Dava Açıldı!

2020 yılında Reuters, FTC ve ABD Adalet Bakanlığı’nın popüler sosyal medya uygulamasının 2019’da çocukların gizliliğini korumayı amaçlayan bir anlaşmaya uymadığı iddialarını incelediğini ilk olarak bildirmişti. TikTok, FTC’nin iddialarına kesinlikle katılmadığını ve ajansın bir dava açmaya karar verdiği için hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Bu soruşturma, TikTok’un 170 milyon ABD kullanıcısının verilerinin Çin hükümeti tarafından izinsiz olarak erişilebileceği endişelerinden ayrıdır. TikTok bu iddiayı reddediyor. TikTok, Çin ana şirketi ByteDance’in 19 Ocak’ta TikTok’un ABD varlıklarını elden çıkarmasını veya yasakla karşılaşmasını gerektiren Nisan ayında kabul edilen bir yasaya meydan okuyor. ByteDance, bir yasa müdahalesi olmadan yasağın kaçınılmaz olduğunu ve bir elden çıkarma işleminin “teknolojik, ticari veya yasal olarak mümkün olmadığını” belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu