Turkcell, Capital Dergisinin Kadın Dostu Şirketler Araştırması’nın sonucunda; “kadın çalışan oranı en yüksek grup” ödülüne layık görüldü. Turkcell’de kadın çalışan oranı %35, yönetici kadrosunun ise %31’i kadınlardan oluşuyor.
(Vodafone Türkiye de geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla kadın çalışan oranının yüzde 42 olduğunu duyurmuştu.)
Capital Dergisi tarafından iş yaşamında kadın istihdamının önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Kadın Dostu Şirketler Araştırması’nın ödül töreni Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde düzenlendi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen araştırmanın “En Çok Kadın Çalıştıran Grup” ödülünü, Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, TUHİD Başkanı Gonca Karakaş’ın elinden aldı.
Genel istihdam oranı yüzde 30
Turkcell’in, iletişim ve teknoloji sektöründe yaşayan, sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir grup olarak varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken Selen Kocabaş,“Burada 2 gün boyunca dijital dönemde şirketlerimizi, ülkemizi nasıl büyütürüz, bunu konuştuk. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için neler yapmalıyız sorusunun yanıtını tartıştık. Hedeflerimize ulaşmak için kadın çalışan oranımızın artması birinci maddemiz olmalı. Fakat ülkemizde kadının istihdama katılma oranına baktığımızda bunun %30 seviyelerinde kaldığını görüyoruz. Bunu %60’lara çıkardığımızda bu hedeflere ulaşmak hiç de zor olmayacak. Turkcell Grubu olarak bizlerin, kadına, kadının ekonomideki gücüne ve yetkinliğine inancımız tam. «Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye» programının İstihdam başlığı kapsamında şirketlerimizdeki kadına yönelik fırsat eşitliği yaklaşım ve uygulamalarını gözden geçiriyor ve geliştiriyoruz. Turkcell’de kadın çalışan oranına baktığımızda %35 olduğunu görüyoruz. Bu rakam telekom sektöründe %23’ler seviyesinde. Turkcell Global Bilgi Anadolu’daki kadın istihdam oranı ise %60. Anadolu’nun dört bir yanına dağılmış çağrı merkezleri sayesinde, Turkcell kadın çalışma oranlarının çok düşük olduğu illerde bile bu eşitliği sağlamayı başarıyor. Turkcell yönetici kadrosunun %31’i kadınlardan oluşması her kademede sağlanan fırsat eşitliğinin önemli bir göstergesi. Dünyaya baktığımızda bu rakamın %21 düzeyinde kaldığını görüyoruz” dedi.
“Büyük bir gururla söyleyebiliriz ki toplumsal ve maddi gerekçelerle eğitim hakkından mahrum kalan kız çocuklarının meslek sahibi çağdaş bireyler olma yolundaki mücadelesine destek vermek için 15 yıldır yürüttüğümüz Kardelenler’le bugüne kadar sağladığımız burs 100 bine ulaştı. Ayrıca Turkcell olarak istihdamda kadın girişimciliğinin ve el emeğinin desteklenmesinin büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. Bu hedefle dar gelirli girişimci kadınlarımıza TİSVA işbirliğinde mikrokredi sağladığımız Ekonomiye Kadın Gücü (EKG) ile 70 bin kadına ulaştık, 4 yılda 100 bin kadınımıza ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.