Türkiye’de 125 cc altındaki motorlar artık B ehliyetiyle kullanılabilecek

Bu karar, özellikle şehir içi trafiği sıkışık olan yerlerde daha hafif ve çevre dostu motosikletlerin kullanımını artırabilir.

Türkiye’de 125 cc altındaki motorların artık B ehliyeti sahibi kişiler tarafından kullanılabileceği duyuruldu. Bu değişiklikle birlikte, daha hafif motosikletler artık daha fazla kişi tarafından kullanılabilecek.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “B” sınıfı sürücü belgesine sahip olanların artık 125 cc altındaki motosikletleri de kullanabileceği belirtildi. Bu değişiklik, daha hafif motosikletlerin kullanımını teşvik etmeyi ve trafiğin daha güvenli hale getirilmesini hedefliyor. Ayrıca, “A1” sınıfı ehliyet sahibi olanlar da bu motosikletleri kullanmaya devam edebilecekler. Bu ehliyet sınıfı, 125 cc altındaki motorları kapsıyor.

B ehliyeti sahibi kişiler, bu değişiklikle birlikte daha hafif motosikletleri kullanırken, hala belirli sınırlamalara uymaları gerekiyor. Örneğin, motosikletlerin maksimum hızı 90 km/saat’i geçmemeli ve sürücüler koruyucu ekipmanları (kask, eldiven, vs.) kullanmak zorundalar.

Bu karar, özellikle şehir içi trafiği sıkışık olan yerlerde daha hafif ve çevre dostu motosikletlerin kullanımını artırabilir. Ayrıca, motosiklet kullanımını teşvik ederek trafiğin daha az yoğunlaşmasına da katkıda bulunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu