Türkiye’de Instagram’a erişim engeli getirildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram’a erişimi engelledi. BTK’nın resmi web sitesinde yer alan açıklamada, Instagram’a erişim engeli getirildiği belirtildi. Bu kararın ardından ülkeden Instagram’a erişim sağlanamıyor.

BTK’nın internet sitesinde yapılan sorgulamada, fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram’a erişim engeli getirildiği açıklandı. Sitede, “instagram.com, 02/08/2024 tarihli 490.05.01.2024.-608983 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadelerine yer verildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HAMAS’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin ölümünden sonra yaptığı açıklamada, Instagram’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğini belirtti. Altun, “Haniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.” ifadelerini kullandı.

Instagram’a erişim engelinin süresi ve nedenine ilişkin detaylar henüz netleşmedi ancak bu nedenle erişim engellenmiş olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu