TV’den telefon alanlar dikkat!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ‘reklamlara aldanıp 2 bin liralık cep telefonunu 300 liraya almak isteyenler dikkatli olmalı’ uyarısında bulundu. Söz konusu reklamlar nedeniyle mağduriyet yaşayan tüketiciler ise şikayetlerini forumlardan duyurmaya çalıştı.

Tüfenkci, “Tüketicinin aldığı malı orijinal olduğunu sanarak alması, ancak orijinal çıkmaması, söz konusu malın ayıplı olarak kabul edilmesi sonucunu doğuracaktır. Bu durumda tüketici, mağduriyeti için uyuşmazlık bedeline göre tüketici hakem heyetine ya da mahkemeye başvurabilir ve para iadesi de dahil 4 seçimlik hakkından birisini kullanabilir.” dedi.

Bakanlığa yapılan başvurulardan, bu tür ürünlerin tanıtımı, satışı ve teslimatı aşamalarında önemli tüketici mağduriyetlerinin yaşandığının anlaşıldığını ifade eden Tüfenkci, bakanlığının konuyla ilgili yapmakla yükümlü olduğu denetim faaliyetlerini ara vermeksizin sürdürdüğünü, bununla birlikte anılan ürünlere ilişkin reklamları değerlendirerek satın alma kararı verecek olan tüketicilerin mağduriyet yaşamamaları için bu tür reklamlara karşı dikkatli olunmasının önem arz ettiğini kaydetti.

bakan-uyardi-2

“Ben mağdur oldum başkası olmasın”

Çağrı Öztürk ismiyle yapılan TV programından ürün aldığını iddia eden bir Donanım Haber Forum kullanıcısı, https://forum.donanimhaber.com/m_118077752/tm.htm adresinde aşağıdaki resimleri ve mesajı paylaştı:

ÇAĞRI ÖZTÜRK(samsung s5 sahtekarlığı)

“arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar.böyle başlık atmayı Uygun gördüm.mazur görün.konuyu yanlış yere açtıysam taşınabilir.  bu mübarek ayın ondokuz’u kanallar arası zap yaparken doğu tv ye denk geldim.çağrı öztürk denilen pazarlama ustasına denk geldim.tanıttığı telefon samsung galaxy s5 idi.fiyatı 199 tl +k.d.v.uyanıklığımla iftihar ederim.ama nasıl kazıklandım bende anlamadım.almamın nedeni kullandığı dil ve cümleler.büyük ihtimalle milyonlar mağdur olmuştur.
gelelim almama sebeb bazı cümlelerine. sevgili seyircilerim.bugün size samsung galaksi s5 hediye etmek istiyorum dikkat edin satmıyorum hediye ediyorum.samsung la anlaştım ve bana 80 kişilik kota verdiler.ben arayın dediğimde arayın.iki telefon isteyene kesinlikle gönderilmeyecek çünkü siz bu telefonu telefoncuda 1000 liraya satacaksınız.memleketimin güzel insanı telefonsuz kalmasın.diğer ikanallar bakıyorum herkesi mağdur ediyor bunlara bir dur demek adına burdayım.ben çağrı öztürk olarak size benim dediğim dışında telefon gelirse kabul etmeyin.sizi kandırmamın bedeli olarak beş katı ücret ödeyecem. gibi cümleler ….sizden ricam ben mağdur oldum başkası olmasın.tek amacım bu. resim ve video çektim.ekliyorum.telefon gönderdin bari çakma olsaydı oyuncak gönderiyorlar.”

samsung-s5-sahtekarligi-forum-kullanicisi-1

samsung-s5-sahtekarligi-forum-kullanicisi-3

 

samsung-s5-sahtekarligi-forum-kullanicisi-4

 

samsung-s5-sahtekarligi-forum-kullanicisi-5

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu