Twitter alternatifi Hive, kısa süreliğine uygulamayı kapattı

Twitter'ın alternatifi olarak öne çıkan Hive, güvenlik sorunlarını çözmek için sunucularını birkaç günlüğüne kapattı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte bazı kullanıcılar Twitter’ın alternatiflerine yönelmişti. Bu noktada öne çıkan uygulamalardan birisi olan Hive cephesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Hive güvenlik açıklarını düzeltmek için uygulamayı kapattı

Twitter’ın yeni popüler alternatifi olan Hive, atılımlarına devam ediyor. Hive’da bir dizi güvenlik açığının ortaya çıkmasının ardından Hive cephesinden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre şirket radikal bir karar alarak sunucularını birkaç günlüğüne kapatma kararı aldığını söyledi.

Hive’ın bulduğu sorunlar, saldırganların özel gönderiler ve mesajlar, paylaşılan medya ve hatta silinmiş mesajlar dahil olmak üzere tüm verilere diğer kişilerin erişebilmesini sağlıyordu.

Zerforschung isimli bir Almanya merkezli güvenlik şirketi tarafından yapılan araştırmalarda, Hive’ın güvenlik açıklarının olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak araştırmacılar bu güvenlik açıklarını gizlice Hive’a bildirdiklerini aktardı. Daha sonrasında yapılan araştırmalarda ise Zerforschung, kullanıcıların Hive’ı kullanmamasını istedi.

Kısa bir süre sonra Hive, bu sorunları çözmek adına sunucularını geçici olarak kapatma kararı aldığını açıkladı. Ayrıca birkaç paylaşımda, Hive’ın güvenlik sorunlarının çözüldüğü ve sunucuların birkaç gün boyunca kapalı kalacağı belirtildi. Şirketin sunucuları ne zaman yeniden açacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu