Şubat ayında Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama için ücret almaya başlayacağını duyurmuştu. Şirket, bir kimlik doğrulayıcı uygulaması kullanmak da dahil olmak üzere, kullanıcılara SMS tabanlı sisteminden başkalarının lehine hareket etmeleri için 19 Mart’a kadar süre verdi. Bu değişikliğin bugün itibarıyla resmi olarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.
İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), Twitter hesabınızı bilgisayar korsanlarından korumaya yardımcı olan bir güvenlik özelliğidir. Kullanıcıların hesaplarına erişmek için bir şifre ve bir kod veya güvenlik anahtarı girmelerini gerektirir. Ancak Twitter, hesapların Twitter Blue abonesi olmadıkça 2FA’nın kısa mesaj/SMS yöntemine kaydolmasına artık izin vermeyeceğini duyurdu.
20 Mart’tan itibaren, Twitter Blue üyesi olmayan aboneler, hesapları için metin tabanlı 2FA sisteminin otomatik olarak devre dışı bırakıldığını görecekler. Bunun yerine kullanıcılar, proaktif olmadıkları ve farklı bir sistemde değişiklik yapmadıkları sürece yalnızca parolalarıyla korunduklarını fark edecekler.
Elon Musk, Twitter’ı satın aldığından beri, şirket elinden geldiğince maliyetleri kısmaya devam ediyor. Musk, dolandırıcıların sahte SMS ücretleriyle şirkete yılda 60 milyon dolara mal olduğunu iddia etti ve 2FA değişikliği de bunun bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.
2FA ayarlarınızı değiştirmek için ilk olarak, Twitter uygulamanızda veya masaüstü sitesinde ayarlar bölümüne gidip “Güvenlik ve Hesap Erişimi” sayfasına girmeniz gerekiyor. Oradan, “Güvenlik” seçeneğini seçin ve 2FA sayfasına gitmek için istemleri izleyin. Özellikle mobil kullanıcılar için en kolay seçenek, bir kimlik doğrulama uygulaması kullanarak 2FA kurmak olacaktır. Popüler ve güvenilir uygulamalar arasında Google Authenticator, Duo Mobile ve Twilio’s Authy bulunuyor. İstediğiniz uygulamayı indirdikten sonra, hesabınıza bağlamak için Twitter’daki talimatları izleyebilirsiniz.