Uçakta sahte Wi-Fi skandalı: Yolcu bilgileri çalındı

Avustralya Federal Polisi (AFP), bir kişiyi ticari bir uçuş sırasında sahte bir Wi-Fi ağı işletmekle suçluyor. AFP’ye göre şahış, yolcuların e-posta ve sosyal medya hesapları için kimlik bilgilerini toplamak amacıyla bu ağı kullanmış.

Olay, bir havayolu şirketinin iç hat uçuşu sırasında çalışanları tarafından tespit edilen şüpheli bir Wi-Fi ağıyla ilgili endişelerini bildirmesi üzerine ortaya çıktı. AFP, şüphelinin el bagajında taşıdığı taşınabilir bir kablosuz erişim cihazı, bir dizüstü bilgisayar ve bir cep telefonu bulduktan sonra harekete geçti. Suçlamalar arasında, şüphelinin sahte Wi-Fi ağları oluşturarak havalimanları ve önceki iş yerlerinde benzer faaliyetlerde bulunduğuna dair kanıtlar da bulunuyor. Kullanıcılar ağa bağlandıklarında, onlardan kimlik bilgilerini sağlamaları istenmiş ve AFP’ye göre bu bilgiler şüphelinin cihazına kaydedilmiş.

AFP’nin açıklamalarına göre, şüphelinin elindeki veriye izinsiz erişim ve hileli işlemlerle ilgili suçlamalar var. Özellikle, “ciddi bir suç işlemek amacıyla veriye sahip olma veya kontrol etme” suçlamaları, verilerin kötü niyetli amaçlarla kullanılma olasılığına işaret ediyor.

AFP Batı Komutanlığı Siber Suçlar dedektif müfettişi Andrea Coleman, kamuya açık Wi-Fi hizmetlerinin genellikle e-posta veya sosyal medya hesabı üzerinden giriş gerektirmemesi gerektiğini vurguladı. Coleman ayrıca, kullanıcıların güvenliğini artırmak için güvenilir bir sanal özel ağ (VPN) kullanmalarını, hassas uygulamaları kullanırken dosya paylaşımını devre dışı bırakmalarını ve kullanımdan sonra bağlantıları manuel olarak unutmalarını önerdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu