Veri merkezleri yeni müşteriler
Sondal, Türkiye’de biyometrik güvenlik çözümlerinin geçiş noktaları ile başladığını, ancak veri merkezleri, rezidanslar, spor merkezleri gibi büyük komplekslerle yaygınlaştığını söylüyor. Kendisinin bu konuda verdiği örneklerden birisi Türkiye İstatistik Kurumu’nun veri merkezleri için kurmuş olduğu hem parmak izi hem akıllı kart hem de kamera ile entegre olabilen geçiş sistemi.
57 çalışana sahip Ölçsan, aynı zamanda Ar-Ge merkezinde tamamen kendisine ait çözümler de geliştiriyor. Bu çözümlerden birisi akıllı telefonlara yüklenebilen ve iris damar izi yapabilen bir uygulama. Şirketlere demosu sunulan bu uygulamanın bankacılık uygulamalarıyla entegre çalışabileceğini söyleyen Sondal, bankalar ile görüşmelerini sürdüklerini açıklıyor.
Dokunmaya gerek bırakmayan çözümler
Yeni çözümlerini Türkiye pazarına tanıtmak amacıyla geçtiğimiz eylül ayında Türkiye’ye gelen Morpho Genel Müdürü Antoine Grenier, biyometrik güvenlik teknolojilerinin sürekli gelişmekte olduğunu söylüyor. Grenier’in Türkiye’de tanıtımını gerçekleştirdiği ürünler arasında iki tanesi oldukça dikkat çekici. Bunlardan birisi “Finger on the Fly” adıyla lanse edilen parmak okuyucu sistemi. Grenier, dokunmaya gerek olmaksızın parmak izini alabilen bu ürünün havaalanı ve pasaport kontrol geçişleri gibi yoğun noktalarda özellikle tercih edilebileceğini belirtiyor. Morpho’nun dikkat çeken diğer ürünü ise “Iris at a distance”. Geleneksel iris tarama çözümlerinde 20-30 cm yakına gelinmesi gereken mesafeyi 120 cm’ye kadar genişletebilen bu ürünün de hızlı geçiş gerektiren noktalar için ideal. Grenier, her iki üründe de Morpho tarafından “Image” olarak adlandırılan teknolojinin kullanıldığını söylüyor.
Bu yazı IT PRO’nun 181. sayısında yayınlanmıştır.