Vestel Mobilite, elektrikli araç sahiplerine daha hızlı, güvenli ve pratik bir şarj deneyimi sunmak amacıyla, alternatif akım (AC) şarj istasyonlarına “Tak ve Şarj Et” özelliğini ekledi. Bu yenilik, kullanıcıların araçlarını şarj istasyonlarına bağladıklarında kimlik doğrulama ve ödeme işlemlerinin otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlıyor.
Yeni “tak ve şarj et” özelliği ile kolay ve hızlı şarj
Vestel Mobilite, kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına önemli bir adım atarak, AC şarj istasyonlarına tamamen kendi tasarım ve altyapısı ile “Tak ve Şarj Et” özelliğini entegre etti. Bu teknoloji sayesinde, “Tak ve Şarj Et” özelliğini destekleyen elektrikli araçlar, şarj istasyonuna bağlandıkları anda kimlik bilgileri ve ödeme işlemi otomatik olarak yapılacak. Kullanıcılar, kart veya uygulama kullanmadan araçlarını güvenli ve hızlı bir şekilde şarj edebilecekler. Şirket, bu özellik için gerekli tüm donanım ve yazılım altyapısını tamamladı. Ayrıca dünyanın önde gelen “eRoaming” ve Plug and Charge platformu Hubject’ten aldığı sertifikalarla, global elektrikli araç şarj standartlarına uyum sağladı. Bu yenilikçi adım, şirketin elektrikli araç şarjı sektöründeki yerini sağlamlaştırırken, kullanıcıların şarj deneyimlerini de önemli ölçüde iyileştirdi.
Yurt içi ve yurt dışında yaygınlaşan şarj ağı
Vestel Mobilite, yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da 30’a yakın ülkede 250 binden fazla şarj soketi yerleştirerek büyük bir şarj istasyonu ağı kurdu. Şirket, şarj istasyonları ve enerji depolama sistemlerinin yanı sıra, otomotiv elektroniği alanında da faaliyet gösteriyor. Vestel Mobilite’nin geniş satış ve servis ağı sayesinde, Türkiye’nin 81 ilinde satış öncesi ve sonrası hizmetler de sağlanıyor.
Vestel Mobilite, 2025 yılında 1 megavat güç çıkışına sahip elektrikli araç şarj istasyonlarını piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket, hızlı şarj alanında ise 60 kW, 160 kW, 240 kW, 320 kW, 400 kW ve 720 kW’lık güçlü DC serisi şarj istasyonlarıyla, yurtiçindeki talebi karşılamanın yanı sıra global pazarlarda da önemli bir konum elde etmiş durumda. DC şarj istasyonları, özellikle halka açık sayaçlı otoparklarda ve elektrikli filo depolarında, şarj sürelerini 10 ila 45 dakika arasında tutarak kullanıcıların bekleme süresini önemli ölçüde azaltıyor.