Virgin Orbit, ilk uzay lansmanına lisans aldı

Açıklamaya göre, önümüzdeki yılın başında dokuz uydu fırlatacak. Bu da çok ciddi ve profesyonel bir çaba gerektiriyor.

Virgin Orbit uzun zamandır lisans onayı almak için bekliyordu. Aynı şekilde uzay lansmanını da sabırsızlıkla bekleyen takipçiler de bu haberin ne zaman geleceğini bir türlü tahmin edemiyorlardı. İşte sonunda Virgin Orbit açıkladı: İlk uzay lansmanı için lisansları aldı.

Virgin Orbit, tarihi bir ilk fırlatma lisansının onaylandığını duyurdu. Şimdi ise Birleşik Krallık’tan ilk uzay uçuşunu yapmak için ciddi bir hazırlık içerisinde. Uzun zaman önce başvurusu yapılan lisansın geç kabul edildiğini söyleyen firma, lisans verilmesini engelleyecek herhangi bir durumun olmadığını belirtti. Ama buna rağmen yine de beklenenden uzun sürdü.

Şirket açıkladığına göre önümüzdeki yılın başında uçağının roketinden dokuz uydu fırlatacak. Bu da çok ciddi ve profesyonel bir çaba gerektiriyor. Aynı zamanda sabırlı olmaları da gerekecek. Çünkü bunların hazırlığı son derece titiz yapılmalı.

Bu plan ise aslında yaklaşık dört yıl önce duyurulmuştu. Fırlatma planı uzun zaman önce yapılsa da lisans olmaması sebebiyle ertelenmek zorunda kaldı. Fakat sonunda artık önlerinde hiçbir engel bulunmuyor.

Hatta konuyla ilgili olarak uzmanlar, önemli bir sorunlarının da olmadığını belirtiyor. Uydu fırlatma konusunda uzman bir şirket olarak da bilinen Virgin Orbit, süreci daha da hızlandırmak için çalışmalarını yönlendirdiğini de ekliyor. Bu fırlatma, az önce de belirttiğimiz üzere İngiltere’den ilk uydu fırlatılması olacak.

Diğer firmalardan farklı olarak Virgin Orbit’in fırlatma tekniği biraz daha özel. Tabi bunun sırrını kimseye açıklamıyorlar ama yine de diğer firmalardan farklı olduğu ortada. Bu haberin ardından ortalama 500 kilogram taşıma kapasitesine sahip roket, Cosmic Girl olarak adlandırdıkları 747 uçağının sol kanadının altına yerleştirildi. Böylece uçuş gerçekleştiği zaman her şey hazır olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu