WhatsApp HD video desteği kullanıma sunuldu

Bu yeni özellik sayesinde, hem iOS hem de Android kullanıcıları, WhatsApp üzerinden yüksek kaliteli videoları paylaşabilecekler.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz hafta duyurduğu HD fotoğraf gönderimi özelliğine ek olarak, HD video desteğini de kullanıcılarına sunmaya başladığını açıkladı. Bu yeni özellik sayesinde, hem iOS hem de Android kullanıcıları, WhatsApp üzerinden yüksek kaliteli videolar paylaşabilecekler.

Özelliği kullanmak için, paylaşmak istediğiniz videoyu veya videoları seçip, ekranın üst kısmındaki yeni HD düğmesine dokunabilirsiniz. Daha sonra, açılan iletişim kutusunda Standart Kalitede ve HD Kalite seçeneklerini görebilirsiniz. Bu aynı zamanda karar vermenize yardımcı olmak için ilgili dosya boyutlarını da gösterecektir. HD görsellerde olduğu gibi, WhatsApp’ta paylaşılan HD videolar da uçtan uca şifrelemeyle korunuyor. 

WhatsApp HD video gönderme nasıl yapılır?

  1. WhatsApp Uygulamasını Açın: Akıllı telefonunuzun ana ekranında WhatsApp uygulamasını açın.
  2. İleti Oluşturun: Sohbet penceresini açmak için göndermek istediğiniz kişinin adını veya numarasını seçin.
  3. Ek Dosya Seçeneğini Açın: Sohbet penceresinin alt kısmında bulunan “Attach” veya “Ek Dosya” simgesine tıklayın. Bu simge genellikle bir ataç veya klavye simgesi olarak karşınıza çıkar.
  4. Fotoğraf ve Video Seçeneğini Seçin: Açılan menüde, “Photo & Video Library” veya “Fotoğraf ve Video Kütüphanesi” seçeneğini seçin. Bu seçenek medya dosyalarınızı galerinizden seçmenizi sağlar.
  5. HD Videoyu Seçin: Galerinizden göndermek istediğiniz HD videoyu seçin. Dosyayı seçtikten sonra, “Next” veya “İleri” seçeneğine tıklayın.
  6. Videoyu Düzenle (isteğe bağlı): Videoyu kırpabilir, efektler ya da yazılar ekleyebilirsiniz. Düzenlemeler tamamlandığında, “Done” veya “Tamam” seçeneğine tıklayın.
  7. Videoyu Gönderin: Düzenlemeleri yaptıktan sonra, “Send” veya “Gönder” seçeneğine tıklayarak HD videoyu gönderin.
  8. Gönderimi Onaylayın: Eğer HD video büyükse, WhatsApp sizi gönderim boyutunu sormak için uyaracaktır. Onaylayarak gönderimi tamamlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu