WhatsApp Kanallar özelliği nedir?

WhatsApp Kanalları, uygulamanın en son sürümünde şu anda aşamalı olarak kullanıma sunuluyor.

WhatsApp, resmi blogu aracılığıyla bugün yeni Kanallar özelliğini 150’den fazla ülkede kullanıma sunduğunu ve binlerce yeni kanal eklediğini duyurdu. WhatsApp Kanalları, bu yılın başından beri kuruluşlardan, spor takımlarından, sanatçılardan ve tanınmış kişilerden güncellemeler almak için kullanıcılara özel bir çıkış yolu sunmanın bir yolu olarak geliştiriliyor.

Kanallar, WhatsApp’ta alıştığınız normal sohbetlerden farklıdır, çünkü ayrıdırlar ve takip etmeyi seçtiğiniz kişiler diğerleri tarafından görülmez, bu nedenle gizliliğe odaklanırlar. WhatsApp kullanıcıları çeşitli kanallara göz atma ve ilgilendiklerini takip etme seçeneğine sahiptir.

Bu özelliği ilk olarak test edildiği on ülkede kullananlardan alınan geri bildirimlerle birlikte şirket, küresel lansmana yetişmek için Kanallar özelliğine aşağıdaki güncellemeleri ekledi:

  • Ülkeye göre filtrelenmiş, takip edilecek kanalları bulmayı kolaylaştıran gelişmiş bir dizin.
  • Güncellemeler hakkında emoji kullanarak geri bildirim verebilmeniz için tepkiler.
  • Yöneticilerin Güncellemelerinde 30 güne kadar değişiklik yapabilmesi için düzenleme.
  • Güncellemeleri başkalarıyla paylaşabilmeniz için iletme ve kolayca kanalı bulabilmeleri.
Source - WhatsApp Blog
Source – WhatsApp Blog

WhatsApp ayrıca, Kanallar özellikleri büyüdükçe ve genişledikçe daha fazla özellik ekleneceğine ve bu özelliklerin doğrudan kullanıcı geri bildirimlerine dayanacağına söz veriyor. Bunlardan biri, tıpkı bu özelliğin şu anda Instagram’da çalışması gibi, herkesin bir kanal oluşturabilme yeteneği olacak.

WhatsApp Kanalları, uygulamanın en son sürümünde şu anda aşamalı olarak kullanıma sunuluyor. Kullanıma sunulduktan sonra, takip edebileceğiniz Kanallar yeni “Güncellemeler” sekmesinde bulunabilir, bu sekme aynı zamanda uygulamadaki yeni eklemeler hakkında güncel kalmak için takip edebileceğiniz resmi WhatsApp Kanalı‘nı da içerir.

Ancak, özelliğe hala sahip değilseniz ve hesabınız için ne zaman kullanılabilir olacağını kontrol etmek istemiyorsanız, WhatsApp Kanal bağlantısına veya herhangi bir kanal bağlantısına tıklayabilirsiniz. WhatsApp, uygulama içi hazırlığını bittiğinde size bildirim gönderilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu