WhatsApp Pay’e hazır mısınız?

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, şu an aktif olarak Hindistan'da olan WhatsApp Pay'i diğer ülkelerde de kullanıma açma hazırlığında.

WhatsApp Pay, kullanıcıların birbirine para göndermesini sağlayan bir WhatsApp Pay özelliği. Hali hazırda bu özellik, WhatsApp kullanıcıları arasında kullanılıyor. 200 milyondan fazla kullanıcı bu özellikten faydalanıyor. Test ortamı olarak Hindistan’ı tercih eden mesajlaşma uygulamasının yeni özelliği, şimdi de yine bir test ülkesi olarak gördüğü Brezilya’da aktif olacak. Geçtiğimiz sene güvenlik gerekçeleri nedeniyle Brezilya bu uygulamayı reddetmişti ancak güvenlik prosedürlerinden geçildi ve yakın bir zamanda uygulamanın aktif olması bekleniyor.

Güvenlik prosedürlerini geçmesinin arkasında Facebook olduğunu hatırlatalım. Firmanın asıl nedeni zaten para transferi değil, alışveriş özelliğini entegre etmek. Şirketin bir yeri küçük bir bireysel pazar alanı haline getirilebileceği konuşuluyor.

WhatsApp para transferi özelliği Brezilya ve Hindistan ile sınırla kalmayacak. Aylık 1 milyar aktif kullanıcısı bulunan platformun, özelliği diğer ülkelerde de faaliyete sokması bekleniyor. Fakat Hindistan ve Brezilya’da benzer sorunların yaşanması bundan sonraki ülkelerde de benzer durumların meydana gelebileceğini gösteriyor.

Ama hala mobilden yapılan ödemelerin pek güvenli bulunmadığını iletelim. Bu konuda firma, geliştirmeler için Mastercard ve Visa ile görüşmelerine devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu