WhatsApp’a haber bülteni özelliği geliyor

Şirket, mesajlaşma servisi aracılığıyla sevdiğiniz haber bültenlerine erişmenin ve abone olma olasılığınızın artacağını düşünüyor.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özellikler ekleyerek platformu tüm kullanıcılar için daha kullanışlı hale getirmeye devam ediyor. WhatsApp’ın 2.23.5.3 kodlu Android beta sürümünde geliştirme aşamasında keşfedilen bu özellik “Bültenler” ismini kullanıyor. Şirket, mesajlaşma servisi aracılığıyla sevdiğiniz haber bültenlerine erişmenin ve abone olma olasılığınızın artacağını düşünüyor.

Elde edilen bilgilere göre yeni özellik, Topluluklar kısmının yeni bir versiyonu olacak. WhatsApp Bülteni, kullanıcılara gelen kutularında tam bir içerik özgürlüğü sağlayacak ve kodun herhangi bir yerinde hiçbir reklam veya otomatik öneri bulunmayacak. Ayrıca, WhatsApp Haber Bülteni’nin kullanıcı adlarıyla çalışacağı ve WhatsApp kullanıcılarının uygulamadan çıkmadan haber bültenlerine göz atmasına ve haber bültenlerine abone olmasına izin verecek.

Bültenler, bilgileri yayınlamak için bir araç olacak ve yerel yetkililer, spor takımları veya diğer kuruluşlar gibi kişi ve gruplardan yararlı güncellemeleri kolayca almanın yeni bir yolu gibi görünüyor. Bültenler sayesinde, kullanıcılar kimden haber almak istediklerini seçebilecek ve seçtikleri yayıncıları doğrudan WhatsApp içinden takip edebilecekler. Ayrıca platformun, özel mesajlaşmanın uçtan uca şifrelemesinden ödün vermemesi ve haber bültenleri için isteğe bağlı bir bölüm içermesi bekleniyor.

Son olarak özellik, henüz geliştirme aşamasında olduğu için ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. WhatsApp’ın, uygulamaya haber bülteni özelliğini ekleyerek Telegram ve diğer rakipleriyle rekabet edip edemeyeceğini de zaman gösterecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu