WhatsApp’ta artık PC ve web erişimi için biyometrik kimlik doğrulaması gerekecek

Kullanıcıların hesabını masaüstüne bağlamak için telefonun yüz veya parmak izi tarayıcısını kullanması gerekecek.

Facebook’un sahibi olduğu şirket, başkalarının izinsiz bir şekilde hesaba bağlanma olasılığını sınırlamak için uygulamalarına bir koruma katmanı ekledi. Bir WhatsApp hesabını artık bilgisayara veya web’e bağlamak için biyometrik bilgilerini kullanarak kimliği doğrulamak gerekiyor. Kullanılan telefonun yüz veya parmak izi kilidi açık olduğu sürece WhatsApp, hizmetin masaüstü uygulamasına veya web sürümüne bağlandığında kimlik doğrulama sürecinden geçilmesini isteyecek. WhatsApp’ın yeni güvenlik özelliği, birisi web üzerinden veya bilgisayardan hesabınıza giriş yaptığında telefonunuza bildirimler de gönderecek.

Hizmet kimliği doğrulandıktan sonra, telefonla bir QR kodunun da taranması gerekecek. Varsayılan olarak etkin olan yeni biyometrik kimlik doğrulama özelliğini devre dışı bırakmak için cihaz üzerinden bu özelliği tamamen kapatmak gerekiyor. Yakında Facebook ile bilgi paylaşmasına izin veren gözden geçirilmiş bir gizlilik politikası uygulayacak olan WhatsApp, biyometriklere hiç erişemeyeceğini ve kimlik doğrulama işlemini telefonun işletim sistemi üzerinden gerçekleştireceğini söylüyor.

Şirket, telefon dışı uygulamaları için de daha fazla özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Yapılan duyuruda, bu yıl web’in yanı sıra Mac ve Windows uygulamaları için çok daha fazla işlevsellik katılacağı söylendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu