Wyoming’ten şaşırtan karar! EV satışlarını durduracak

Yapılan açıklamalara göre eyalet, EV satışlarını kademeli bir şekilde durdurma kararı aldı. Üstelik bir bitiş tarihi de belirliyor: 2035.

Wyoming, 2035 yılına kadar elektrikli araç satışlarını aşamalı olarak durduracak. Ayrıca bölge, bu kararı petrol ve gaz endüstrisinin istikrarını sağlayabilmek için aldığını açıklıyor.

Uzmanlar ise konuyla ilgili bazı yorumlarda bulunuyor. Örneğin bazı araştırmacılar ve sektörde önde gelenler, bu durumun sayısız iş yarattığı, bu sebeple de durdurma kararı alındığı düşüncesini paylaşıyor.

Ayrıca elektrikli araçların yaygın bir şekilde kullanılmasının da devlet için artık bir yerden sonra uygulanamaz hale getirilecek EV şarj alt yapısıyla ilgili eksiklikler olduğunu da söylüyorlar.

İlgili Makaleler

Geri dönülemez bir şekilde alınan bu kararla net bir şekilde, firma 2035 yılına kadar EV satışını aşama aşama durduracak. Sonunda da hiçbir şekilde satışını yapmayacak. Ama bu tam olarak işe yarayacak bir çözüm mü, bununla ilgili bir şey söylemek çok da mümkün değil.

Aslında 2021 yılında Wyoming, 85,43 milyon varille ham petrol üretti ve bu işlem sebebiyle de ulusalda 8. Sırada yer aldı. Büyük bir başarı olmasının yanı sıra sonraki sene yapılan bir araştırmanın raporuna göre de küresel EV pazarının 2030 yılına kadar beş kat kadar büyüyeceği bilgisi ortaya çıkıyor. Bütün bunlar dikkate alındığında bölgenin bu kararı almasının olumlu mu yoksa olumsuz mu olduğunu ancak zaman gösterecek gibi duruyor.

Ama genel olarak bakıldığında alınan bu karar gerçek bir ekonomik kaygıyı işaret ediyor. Zaman içerisinde ekonomik açıdan sıkıntı yaşanırsa en azından en çok para kazandıran sektörden zarar görmemek düşündüğünüz zaman çok mantıklı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu