Xiaomi %26 pazar payıyla akıllı telefon pazarında lider

Xiaomi bu yıl çok iyi bir çıkış yakaladı ve büyüme açısından yeni rekorlar kırdı. Şirket kısa süre önce 2021 Haziran ayında ilk kez dünyanın en çok akıllı satan telefon markası olmuştu. Şimdi de bu başarısını tekrarlıyor.

Strategy Analytics’ten gelen yeni raporlara göre, Xiaomi bu yılın ikinci çeyreğinde, pazar payının neredeyse yüzde 26’sını alarak 5G Android akıllı telefon üreticiliğinde ilk sıraya oturdu.

Rapora göre, 2021 yılının ikinci çeyreğinde dünya çapında toplam 95 milyon 5G Android akıllı telefon satışı yaparken bunların yaklaşık 24 milyon tanesi Xiaomi tarafından sevk edildiğini ve söz konusu süre boyunca bu segmentte pazar lideri durumunda.

Son dokuz çeyrekte Xiaomi, kümülatif olarak 70 milyon 5G akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirerek aynı zaman diliminde 77 milyon adet sevk etmeyi başaran Güney Koreli devi Samsung’un hemen arkasında yer aldı.

Çinli teknoloji devi Huawei, son dokuz çeyrekte dünya çapında 95 milyon adetlik sevkiyatla kümülatif 5G Android akıllı telefon lideri olmaya devam ediyor. Ancak şirket, ABD’nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle düşüş yaşıyor. Bu, OPPO, Vivo, Honor, Realme ve daha fazlası dahil olmak üzere diğer üreticiler için kapıları açtı.

Lenovo (Motorola dahil), 5G akıllı telefon büyümesi söz konusu olduğunda ise lider durumunda. Şirketin sevkiyatları, 2021 yılının ikinci çeyreğinde yıllık %3480’lik bir büyüme yaşarken son çeyrekte ise 1,8 milyon adet sevkiyat gerçekleştirdi.

Realme, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 5,6 milyonluk hacimde yıllık %1773 artışla yıllık büyümede ikinci sırada yer alırken, OnePlus üçüncü çeyrekte sevkiyat hacimlerinin yıllık %877 artmasıyla büyümede üçüncü sırada yer aldı. Honor ayrıca, bu yılın ilk çeyreğinin ortasında 5G akıllı telefon satmaya başladığı göz önüne alındığında, sadece iki çeyrek içinde etkileyici sayıda 6,5 ​​milyon 5G akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu