Xiaomi CyberDog’un ilk resmi videosu yayınlandı

Bu haftanın başlarında Xiaomi, CyberDog'u resmi olarak açıklamıştı. Boston Dynamic'in Spot robot köpeğine benzer şekilde çalışan dört ayaklı bir robot olarak karşımıza çıktı. Şimdi, şirket yeni robotu gösteren resmi bir video yayınladı.

Çinli teknoloji devinin CyberDog’u, 128 GB’a yakın endüstriyel sınıf SSD ile eşleştirilmiş Gömülü ve Kenar Sistemleri için NVIDIA’nın Jetson Xavier NX AI Süper Bilgisayarı tarafından desteklenen biyo-ilhamlı bir robottur. Robotun kafasında, insan gözüyle karşılaştırılabilir mekansal algı sağlayan bir dizi kamera, mikrofon ve sensörle birlikte gelir. Ayrıca sesle kontrol gibi çeşitli özelliklere sahiptir ve hatta bir akıllı telefon aracılığıyla da kontrol edilebilir.

Şimdi, şirketten gelen en son video bize gerçek hayatta nasıl çalıştığına bir bakış sunuyor. Videoya baktığımızda dört ayaklı robotun monte edildiğini, ardından ayağa kalktığını ve yürümeye başladığını görebiliyoruz. Xiaomi, yağmurda çalışırken bir çekim yaparak, çevikliğini ve hareketliliğini de vurgulayarak dayanıklılığına bile vurgu yapıyor. Etkileyici bir şekilde, kendi başına tam bir geri dönüş gerçekleştirdiğini bile görebiliriz.

Resmi notlara göre CyberDog’un fiyatı yaklaşık 1.540 ABD Doları ve TV, elektrikli süpürge, klima ve hava temizleyici gibi diğer akıllı ev aletlerini kontrol etmek için kullanılabilen akıllı bir ürün. XiaoAI sistemine de sahip. Sonuç olarak, şirketin oldukça etkileyici bir ürün çıkardığını söylememizde fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu