Xiaomi, dünyanın lider 5G Android akıllı telefon markası oldu

Xiaomi, sosyal medyadaki son kilometre taşını duyurdu. Çevrimiçi gönderide şirket, 5G android akıllı telefonlar için dünyanın lider markası haline geldiğini belirtti.

Çinli teknoloji devi, haberi resmi Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı ve kaynağı olarak Strategy Analytics’i gösterdi. Tweet, markanın ‘Dünyanın 1 Numaralı 5G Android Akıllı Telefon Markası’ olduğunu belirten bir görsel bile paylaştı ve bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 25,7 pazar payına sahip olduğunu ekledi. Strategy Analytics’in raporuna göre şirket, bu çeyrekte Mi ve Redmi markaları aracılığıyla 24 milyon 5G özellikli akıllı telefon gönderdi.

Ayrıca rapor, uygun fiyatlı 5G akıllı telefonların piyasaya sürülmesinin, Xiaomi’nin pazarda lider olmasına ve diğer markalarla daha iyi rekabet etmesine yardımcı olduğunu ekledi. Strategy Analytics, “Xiaomi’nin performansı, onu önceki 10 çeyrekte dünya çapında 77 milyon 5G akıllı telefon gönderen Samsung’un çok gerisine yerleştiriyor. Samsung, 2019 yılının ilk çeyreğinden başlayarak dünyanın ilk 5G akıllı telefonlarını piyasaya sürdü.” ifadelerini kullandı. 

Xiaomi’nin ardından Vivo yüzde 18,5 pazar payı ile ikinci, Oppo yüzde 17,9 ile üçüncü sırada yer alırken, Samsung ve Realme sırasıyla yüzde 16,7 ve yüzde 5,9 ile dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor.

Çin markası Vivo’nun Asya Pasifik bölgesinde 5G akıllı telefon pazarına liderlik ettiğini yakın zamanda bildirmiştik. Bu süre zarfında bölgede yüzde 20 pazar payına sahipken, Xiaomi yüzde 19,3 pazar payına sahipti. Vivo Asya Pasifik’te pazar lideri olurken, Xiaomi çeşitli denizaşırı pazarlarda daha büyük başarılar elde etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu