Xiaomi hızlı şarj teknolojisini geliştirmeye devam ediyor

Bu yılın Mayıs ayında Çinli teknoloji devi Xiaomi , HyperCharge adlı yenilikçi ultra hızlı şarj teknolojisini duyurdu. Yeni Hypercharge şarj teknolojisi 4.000 mAh pile sahip bir Xiaomi Mi 11 Pro cihazı ile tanıtılırken, bu teknoloji önümüzdeki seneden itibaren seri üretimde olacak.

HyperCharge teknolojisi ile bir cihaz 0 şarjdan yüzde yüze 8 dakikada ulaşarak dünya rekoru kırdı. Bunu 200W kablolu şarj ile kırdığını söyleyelim. Öte yandan HyperCharge, Mi 11 Pro’ya 15 dakikada sıfırdan %100’e 120W kablosuz şarj üreterek kablosuz şarj için dünya rekoru kırdı.

Yeni gelen raporlara göre, Xiaomi HyperCharge’ın önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar tüm cihazlar için seri üretime geçirilmesi planlanıyor. Şu an için ise bazı yeni amiral gemilerde direkt olarak gelecek. Rapora göre de HyperCharge, Xiaomi Mi 12 Ultra’nın piyasaya sürülmesiyle gelebilir. Ayrıca, hesaplamalara dayalı pil gücünün, 800 döngü HyperCharge hızlı şarjdan sonra %20 oranında azalacağı da gösterildi.

İlgili Makaleler

HyperCharge teknolojisinin Mi serisi dışındaki diğer cihazlara uygulanıp uygulanmayacağı konusunda da endişeler vardı. Süper hızlı şarj ve pil ömründe minimum düşüş için nihai şarj cihazı için hem akıllı telefon üreticileri hem de aksesuar üreticileri arasında bir yarış var. Mevcut şarj hızları 30 dakika ile iki saat arasında olduğunu belirtelim.  Üreticiler, şarj hızlarında sınırları zorlamaya devam ederken ve Xiaomi yine hem kablolu hem de kablosuz şarj için belirtilen dünya rekorları yakında kırılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu