Xiaomi o ülkede kripto para ile ödemeleri kabul etmeye başladı

Xiaomi'nin resmi perakendecisi Mi Store Portugal, yakın zamanda Bitcoin ve Ethereum gibi bilinen dijital para birimlerinden ödeme kabul etme kararı aldı.

BolNews’den gelen haberlere göre, Çinli teknoloji devi artık diğer akıllı ev ürünleri ve cihazlarının yanı sıra, akıllı telefon ve akıllı saat satın almak için Bitcoin, Ethereum, Tether ve hatta Dash’ten yapılan ödemeleri destekleyecek. Xiaomi, bölgedeki dijital varlıklar aracılığıyla ödemeyi desteklemek için İsviçreli bir kripto para ödeme hizmeti sağlayıcısı olan Utrust ile ortaklık kurdu.

Mi Store Portekiz’in Pazarlama Müdürü Pedro Maia, “Biz teknolojik, yenilikçi ve yıkıcı bir markayız. Bu yüzden her zaman bir adım önde olmak istiyoruz. Tüm gerçek teknoloji hayranlarına en sevdikleri cihazları şu anda en teknolojik parayla satın alma imkanı vermek istiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Bilmeyenler için; Portekiz, vergi yasaları nedeniyle çeşitli Avrupa ülkeleri arasında kripto para birimine dost olan hükümetlerden biri. Bu nedenle, markanın dijital varlık ödemeleri için deneme çalışması olarak Portekiz’i seçmesi şaşırtıcı değil.

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung da 2019’da bir blockchain cüzdanı çıkardı. Fakat buna rağmen, perakende mağazaları henüz kripto para birimini kabul etmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu