Xiaomi’den üretim devrimi: İnsan müdahalesi olmadan 7/24 çalışan akıllı fabrika!

Pekin'in Changping bölgesinde yer alan Xiaomi'nin yeni üretim tesisi, yeni nesil akıllı telefon üretimi için özel olarak tasarlandı.

Xiaomi, tam otomatik akıllı üretim hatlarını tanıtarak, insan müdahalesi olmadan 7/24 çalışabilen ileri teknolojiye sahip fabrikalarını gözler önüne serdi. Xiaomi CEO’su ve kurucusu Lei Jun, sosyal medya platformu X’te paylaştığı bir videoda, bu sistemlerin kendi kendini teşhis ve optimize edebilme yeteneğine sahip olduğunu açıkladı.

Xiaomi’nin akıllı üretim devrimi

Xiaomi’nin Hyper IMP (Intelligent Manufacturing Platform) adlı akıllı üretim platformu, fabrikanın operasyonel beyni olarak hizmet veriyor. Bu platform, üretim süreçlerini sürekli olarak iyileştirerek verimliliği artırıyor ve karşılaşılan zorlukları çözebiliyor. Lei Jun, “11 üretim hattımız var ve ana süreçlerin %100’ü otomatik. Bu seviyeye ulaşmak için tüm üretim ve imalat yazılımımızı kendimiz geliştirdik.” dedi.

Yüksek teknolojili akıllı telefon merkezi

Pekin’in Changping bölgesinde yer alan Xiaomi’nin yeni üretim tesisi, yeni nesil akıllı telefon üretimi için özel olarak tasarlandı. Yakında açılacak olan bu tesis, ileri otomasyon sistemleri ile donatılmış durumda. Mikron seviyesinde toz toplama cihazları sayesinde fabrika her zaman temiz kalıyor. Akıllı makineler kalite kontrolünü de üstlenerek teorik olarak saniyede bir akıllı telefon üretebilecek kapasiteye sahip.

81.000 metrekarelik bu dev tesis, 330 milyon dolar (2,4 milyar yuan) yatırım ile kuruldu ve yıllık 10 milyon amiral gemisi akıllı telefon üretim kapasitesine sahip. MIX Fold 4 ve MIX Flip gibi modellerin de bu tesiste üretileceği ve yaklaşık her üç saniyede bir üretilerek piyasaya sunulacağı belirtiliyor.

Xiaomi’nin akıllı üretim platformu

Xiaomi, fabrikalarının çekirdeği olan “Xiaomi Pengpai Akıllı Üretim Platformu”nu tamamen kendi geliştirdi. Bu platform, fabrika ekipmanlarının kendi kendini teşhis etmesine, süreç akışlarını optimize etmesine ve hammaddeden teslimata kadar tüm üretim sürecini dijital olarak yönetmesine olanak tanıyor. Xiaomi’nin geliştirdiği bu ileri teknoloji platform, fabrikaların kendini iyileştirme ve adapte etme yeteneklerini önemli ölçüde artırıyor.

Küresel akıllı telefon pazarında Xiaomi

TrendForce’un 2024’ün ilk çeyreğine dair raporuna göre Xiaomi, Samsung ve Apple’ın ardından küresel pazar payında üçüncü sırada yer aldı. Xiaomi, alt markaları Redmi ve Poco ile birlikte 41,1 milyon birim üreterek, geçen yılın yüksek envanter zorluklarını aşmayı başardı.

Xiaomi’nin akıllı üretim devrimi, sadece üretim süreçlerinde verimliliği artırmakla kalmıyor aynı zamanda teknoloji ve inovasyon alanında da önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Bu gelişmeler, Xiaomi’nin küresel akıllı telefon pazarındaki konumunu daha da güçlendirecek gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu