Xiaomi’den USB’siz telefonlar için çalışma

Xiaomi birkaç hafta önce amiral gemisi akıllı telefonlar için HyperCharge teknolojisinin getirdiği 200W hızlı şarj kablolu ve 120W kablosuz hızlı şarj özellikleri ile geleceğini açıklamıştı. Şirket, bugün erken saatlerde (11 Haziran 2021) bu teknolojiyle ilgili detayları paylaştı.

Çinli teknoloji devi, HyperCharge teknolojisinin detaylarını aktarmak için etkinlik düzenledi. Etkinlikte firma mühendisleri konuşma yaptı. Mühendisler, önümüzdeki yıl kadar erken bir tarihte USB şarj bağlantı noktası olmayan bir akıllı telefonun piyasaya sürülebileceğini görebileceğimizi söyledi. Başka bir deyişle, bazı akıllı telefon markaları yalnızca kablosuz şarja dayanan bir cihaz piyasaya sürebilir. Böyle bir akıllı telefona örnek olarak, tek şarj çözümü olarak 60W kablosuz hızlı şarj sunan Vivo Apex 2020 verilebilir .

Mühendisler ayrıca, kablolu şarjın hala bir akıllı telefonu şarj etmenin birincil yöntemi olmasının tek nedeninin, kablosuz şarj teknolojisinin hala mükemmel olmamasından kaynaklandığını ve şu anda halka açık yerlerde altyapısının da kıt olduğunu ekledi. Kablolu şarj çözümü de kablosuz muadili ile karşılaştırıldığında çok daha olgun. Özellikle son zamanlarda şarj sorunları nedeniyle güvenliği tehlikeye atıldığını yeni teknoloji ile bu durumun da son bulacağını açıkladı.

Bu teknolojideki ilerlemeyle yakın gelecekte, gelişmiş kablosuz şarj teknolojisiyle gelen cihazları görmeyi bekleyebiliriz. Ayrıca, Çin hükümetinin kablosuz şarj teknolojisini düzenlemeye başlamasıyla birlikte, üçüncü taraf şarj aksesuarı üreticilerinin de ürün tekliflerinin kalitesini artırarak piyasada daha yaygın hale getirmesini bekleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu