Xiaomi’nin elektrikli araç çalışmaları için farklı planları var

Çin merkezli China Evergrande Group, elektrikli araç ünitesindeki hisselerinin bir kısmını satmak için Xiaomi ve devlet destekli yatırım şirketleriyle görüşüyor. Xiaomi araba sektöründeki çalışmalarına hız vermeyi düşünüyor.

Bir Reuters raporuna göre Evergrande, Yeni Enerji Aracı (NEV) grubundaki yüzde 65 hissesinin bir kısmını satmak istiyor. Şu an itibariyle, NEV 12,5 milyar ABD Doları piyasa değerine sahip. Konuya yakın bir kaynak, Çinli teknoloji devi ve yatırım firmalarının işte önemli bir azınlık hissesi satın almak istediğini belirtti. Ne yazık ki Evergrande, Xiaomi ve eyalet varlık düzenleyicileri henüz bu konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Kaynaklara göre, hisse alımıyla ilgili görüşmeler görünüşe göre hala erken aşamada ve değişiklikler de olabilir. Bu ayın başlarında Evergrande, Yeni Enerji Aracı biriminin hisselerini de içeren belirli varlıkların önerilen satışı için birkaç bağımsız üçüncü taraf yatırımcıyla görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Bu hamle, borçlarını azaltma çabasından kaynaklandığını belirtelim.

Xiaomi, elektrikli araç pazarına girmek için 10 milyar doları tutarındaki planını açıkladığından beri, yakın zamanda elektrikli araç tabanlı firmalara ve teknolojiye yaptığı yatırımı artırıyor. Bu, Apple ve Huawei’nin bile elektrikli araç endüstrisine baktığının ortaya çıkmasından sonra da yakından takip edildi. Bu nedenle yeni satın alma, Xiaomi EV üretim tesislerini kendi otomobil işletmesi için verecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu