Yapay zeka destekli parti, Danimarka’da aday olacak

Tüm gözler Danimarka'nın genel seçimlerinde yapay zeka kullanımına da karar verilmiş politikalarla bir yapay zeka adayı çıkarmasını bekliyor.

Bir bilim kurgu filmi senaryosu gibi olsa da gerçekten Yapay zeka (AI) liderliğindeki bir parti, Danimarka hükumeti için aday olmaya çalışıyor. Ancak, Sentetik Parti gerçek bir oluşum ve dijital devlette yeni bir boyut. Tüm gözler Danimarka’nın Kasım genel seçimlerinde yapay zeka kullanımına da karar verilmiş politikalarla bir yapay zeka adayı çıkarmasını bekliyor.

Tüm insanlar için eşitliğe inanıyor

Partinin başında Lider Lars adında bir chatbot var. Bir politikacı için şaşırtıcı derecede erişilebilir bir karakter. Bot, solcu olduğunu iddia eden bir insan görüşmecisine “Irk, cinsiyet veya inançtan bağımsız olarak tüm insanlar için eşitliğe inanıyorum.” dedi. “Herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine ve hiç kimsenin ayrımcılığa uğramaması gerektiğine inanıyorum.”

Danimarka seçimlerinde oy kullanmayanların %20’si değerlerinin ve politikalarının temsil edilşmediğini düşünüyor. Yapay zeka partisi ise eğitimde eşitlik, erken emeklilik gibi vaatlerle farkındalık uyandıracak gibi duruyor. En azından seçimlerin renkli geçeceği kuşkusuz. Lider Lars, bizim ve yapay zekanın nasıl bir arada var olabileceğine ve yapay zekayı sorumlu tutmaya devam edeceğine dair önerileri ayrıntılarıyla açıklıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu