En iyi kripto para cüzdanları

Kripto cüzdanlar, donanımsal veya yazılım olarak kripto para birimlerinizin şahsınıza özel anahtarlarını saklayarak çalışır.

Son birkaç yılın en ilgi gören konusu kripto para, cazip bir yatırım aracı ya da evrensel bir para birimi olarak yeni bir sistemin anahtarı olarak yorumlanıyor. Kripto paraya duruşunuz uzak olsa da değişmeyen bir gerçek var. O da kripto paranın dijital, başka bir ifadeyle soyut olması. Bu dijital değer deposu daha büyük bir blok zincirindeki bir kod dizisinden ibaret olduğu için güvenlik bir risk oluşturabiliyor. 

Size özel anahtarınız kripto cüzdan ile güvende

Güvenlik konusunda kripto paralar “anahtar” ile kişiye tescillenir hatta kodlanır. Anahtarın korunması ve ona sahip çıkılması kripto değerinden bile önemlidir. Tam da bu noktada kripto cüzdanlar devreye giriyor. Kripto cüzdanlar, donanımsal veya yazılım olarak kripto para birimlerinizin şahsınıza özel anahtarlarını saklayarak çalışır. Bir cüzdan temel olarak kripto para birimlerinin sahibi olduğunuzu kanıtlamak için gereken kimlik bilgilerini içerir. Güvenlik ve kimlik ispatı dışında elbette cüzdanı başkalarına kripto para göndermek için birçok temel işlemde kullanabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Fikir vermesi açısından tercih edebileceğiniz en başarılı kripto cüzdanları inceleyelim…

Best Wallet

Artısı: Çoklu değer desteği

Eksisi: Mobil arayüz ile sınırlı olması

Best Wallet’ın yaratıcıları, dijital varlık yönetiminin her yönünü kapsayan kapsamlı bir Web3 ekosistemi oluşturarak bu alandaki en inovatif adımlardan birine imza attılar. Bu sayede Best Wallet kullanarak Bitcoin, Ethereum, Polygon ve BNB gibi birden fazla zincirdeki NFT’lerin yanı sıra madeni paralar ve tokenlarla etkileşime girebilirsiniz. Özetle, tek bir zincirle birden fazla değeri yönetme şansına sahipsiniz. Şu an için sadece mobil platformlarda çalışması cüzdanın bir eksisi. Ancak yapımcılar yakında tarayıcı desteği de sunacağını belirtiyor.

Ledger Nano

Artısı: Yüksek güvenlik

Eksisi: Rakiplerine göre yüksek fiyat

Ledger Nano, güvenlik açısından en iyi kripto cüzdanlardan biridir. Zaten bu nedenle ürün 279 dolar gibi rakiplerinin üzerinde ücret talep ediyor. Canlı sunuculara bağlanmadan işlem yapan Ledger Nano, yatırımcıların kabusu olan uzaktan bilgisayar korsanlığı girişimlerinin de önüne geçer. Her kullanımda özel bir PIN talep ettiği için cihaz çalınsa bile erişim neredeyse imkansızdır.

Coinbase Wallet

Artısı: Yeni başlayanlar için ideal

Eksisi: Ağır müşteri desteği ve yüksek işlem ücreti

Nisan 2022’de halka açılan Coinbase, ABD’nin en bilinen kripto para borsasıdır. Şirket, bitcoin’den dogecoin’e kadar iyi bilinen kripto para birimlerinin ticaretini kolaylaştırıyor. Üstelik Apple Pay ve Google ile entegre olabilen kendi Visa destekli banka kartına da sahip olması bir avantaj.

Kripto para biriminde yeniyseniz Coinbase Wallet, başlamak için iyi bir yerdir. Android veya iOS için bir uygulama olarak indirilebilir, arayüz sezgiseldir ve cüzdan şirketin borsasıyla tamamen entegredir. Bu da geleneksel para birimiyle madeni para ve token satın almak da dahil olmak üzere işlemleri gerçekleştirmeyi kolaylaştırır. Ancak geniş bir kitlesi olması nedeniyle müşteri desteği konusunda Coinbase Wallet’ın yavaş kaldığını görüyoruz.

Trezor Model T

Artısı: Yüksek güvenlik

Eksisi: Cihazın biraz eski ve hantal kalması

2011 yılında faaliyetlerine başlayan Çek merkezli SatoshiLabs’ın bir yan kuruluşu olarak kurulan Trezor, kronometreye benzeyen bir cihazla geliyor. Dokunmatik ekrana sahip bu cihaz USB kablosuyla birlikte geliyor. Doğrudan donanım cüzdanınıza şifreli depolama eklemek istiyorsanız bir microSD kart kullanıyorsunuz. Ancak güvenlik ihlali riski nedeniyle geliştiriciler Bluetooth desteği sunmuyor. Ürün 219 dolara satılıyor.

Exodus

Artısı: Kullanıcı dostu

Eksisi: Yazılımın açık kaynak olmaması

Exodus, 260’ın üzerinde kripto para birimini destekleyerek yeni başlayanlar için en iyi kripto cüzdanlarından biridir. Cüzdan arayüzü, desteklenen tüm cihazlarda oldukça kullanıcı dostudur. Exodus aynı zamanda kripto portföy bakiyelerini aktif olarak görüntülemek için de idealdir. Tüm rakamları gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz. 

Mycelium

Artısı: Köklü geçmiş

Eksisi: Yalnızca mobil cihazlarda çalışması ve daha az kripto desteklemesi

Mycelium, kripto çağının ilk günlerinden beri aramızda olan en köklü ve bilinen çözümlerden biri olarak öne çıkıyor. Bu kadar eski olması genel olarak sezgisel arabirimin oluşmasını sağlıyor. Masaüstü sürümü bulunmayan Mycelium Android ve iOS’u destekliyor. Mycelium ile Bitcoin, Ethereum ve tether USD, USD coin ve binance USD gibi ERC-20 gibi belli başlı tokenlerini gönderip alabilirsiniz. Son olarak bu yazılımı Trezor, Ledger ve KeepKey’in donanım cüzdanlarıyla kullanabilirsiniz.

CoolWallet

Artısı: Rahatlık ve güvenlik

Eksisi: Tek seferde 100 bin coin üzeri işlem yapamaması

CoolWallet Pro; boyut ve şekil olarak kredi kartına benzeyen, son derece taşınabilir, gelecek vadeden bir kripto cüzdanıdır. Yalnızca 0,8 mm kalınlığında ve 6 gram ağırlığında olduğundan normal bir cüzdanda taşınması kolaydır. CoolWallet Pro’nun özünde CC EAL 6+ güvenlik çipi bulunur. Bu çip önemli bir özellik çünkü bankacılık sektöründekilere benzer güvenlik standartları sunarak siber tehditlere karşı koruma sağlıyor. Cüzdanın tasarımı hem kurcalamaya hem de suya dayanıklı olup dayanıklılığını artırır. Mobil cihazlara Bluetooth aracılığıyla bağlanır ve ekstra bir güvenlik katmanı ekleyen biyometrik kimlik doğrulamayı içerir.

Coldcard Mk4

Artısı: OLED ekran ve modern tasarım

Eksisi: Bitcoin ile sınırlı olması

Coldcard Mk4, güçlü güvenlik özelliklerine öncelik veren kullanıcılar için ideal, birinci sınıf, Bitcoin’e özgü bir donanım cüzdanıdır. Mk4, Bitcoin depolama ve işlemleri için özel olarak optimize edilmiştir. Bu odaklanma, çoklu para birimi cüzdanlarında sıklıkla bulunan karmaşıklıkları ve potansiyel güvenlik açıklarını en aza indirir. Cüzdanda ayrıca özel anahtarların daha fazla korunması için çift Secure Element çipi bulunduğunu belirtelim.

OKX Wallet

Artısı: Anonim olarak işlem yapılması

Eksisi: Güvenlik anahtarının çalınması durumunda OKX destek herhangi bir sağlayamaz

OKX, güvenli depolamayı pasif gelirle birleştiren en iyi Bitcoin cüzdanlarından biridir. Her şeyden önce bu, merkezi olan ana OKX borsasından ayrı, merkezi olmayan bir kripto cüzdan uygulamasıdır. Bu nedenle OKX cüzdanının kullanıcının özel anahtarlarına erişimi yoktur. Dahası, OKX Cüzdanı kullanıcıların kişisel bilgilerini vermelerini gerektirmez. Bu, kullanıcıların anonim kalmasını sağlar. Depolamaya ek olarak OKX, alandaki en yüksek faiz getirilerinden bazılarını sunuyor. Bunun nedeni, en iyi fırsatları bulmak için üçüncü taraf dApp’lerle bağlantı kurmasıdır. 

Binance

Artısı: Hızlı ve kolay kurulum

Eksi: Zorunlu Güvenli Varlık Fonu şeffaf olmayabilir

Binance, aynı zamanda yerleşik bir cüzdan da sunan bilindiği gibi lider bir kripto para borsasıdır. Bu, Binance’i aynı anda kripto depolamak ve ticaret yapmak için ideal kılar. Binance cüzdanı kullanıcının hesabına otomatik olarak eklendiğinden kurulum yapılmasına gerek olmadığı için kolaylık sağlar. Binance’in bir diğer artısı Inovasyon Alanı altında sistemin yeni çıkan ve yükselmekte olan kripto paralara da destek sağlamasıdır. Bu açıdan özellikle yeni kriptoları takip ediyorsanız Binance’i mutlaka inceleyin.

Binance’in ayrıca Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu (SAFU) bulunut. Bu, ticaret komisyonu gelirlerinin küçük bir yüzdesini alır ve onları sigorta fonuna aktarır. Buradaki fikir, Binance’in saldırıya uğraması ve kullanıcıların kaybetmesi durumunda SAFU’nun kayıpları karşılayacağıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu