En prestijli saatler!

Bu yazımızda farklı özellikleriyle öne çıkan lüks saat modellerini inceliyoruz.

Lüks saatler; hassasiyeti, güvenilirliği ve olağanüstü kalitesiyle bilinen statü ve işçiliğin simgeleridir. Genellikle çarpıcı tasarımlar, birinci sınıf malzemeler ve ileri teknoloji içerirler. Geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan zengin bir mirasa sahip bu markalar, kraliyet ailelerinin, astronotların tedarikçisi olmuş ve ikonik filmlerde yer almıştır. Genellikle yüksek profilli etkinliklerle ve ünlülerle ilişkilendirildikleri için prestijin ve çekiciliğin sembolü olarak da görülürler. Bu yazımızda farklı özellikleriyle öne çıkan lüks saat modellerini inceliyoruz.

TAG Heuer Monaco

Fiyatı: 9 bin dolar

1969’da Jack Heuer, TAG Heuer Monaco’yu yaratmayı hedefleyerek TAG Heuer markası için yatırımcı aradı. Monaco, 1949’dan bu yana kronograf saatlerin omurgasını oluşturan Valjoux 72 mekanizmadan ilham alıyor. Rakiplerden Zenith, entegre bir otomatik kronograf olan ‘El Primero’yu geliştirmişti. Heuer, Ervin Piquerez tarafından yaratılan benzersiz bir vizyonun peşine düşerek özel bir anlaşma imzaladı. Monaco, Baselworld 1969’da iki modelle sergilendi ve meraklı çevrelerde en az Ay’a çıkış ya da Jimi Hendrix kadar ilgi gördü. 

Patek Philippe Golden Ellipse Ref. 5738/1R

Fiyat: 60 bin dolar

1968 yılında piyasaya sürülen Patek Philippe’in Golden Ellipse koleksiyonu, meşhur altın orandan ilham alıyor. Dolayısıyla zarif, abartısız ve gösterişli olmayı başaran saatin yaklaşık 1/1.618’e eşit mistik denilebilecek bir matematiksel orana sahip olması onu ayırıyor. Yeni Golden Ellipse saat, pembe altın renginde, güneş ışınlarına dayanıklı siyah kadranı ve bilekte göründüğü kadar güzel hissettiren zincir tarzı bileziğiyle sunuluyor.

Breitling Navitimer

Fiyatı: 9 bin 100 dolar

Ünlü lüks saat markası Breitling, benzersiz hesap cetvelli çerçevesiyle tanınan ikonik Navitimer saatiyle tanınıyor. Mevcut Breitling Navitimer B01 Chronograph 43, 35 mm’den 46 mm’ye kadar değişen kasa boyutlarıyla günlük kullanım için çok yönlü ve konforlu bir seçim haline geliyor. B01 Chronograph 43, buz mavisi ve siyah alt kadranlar da dahil olmak üzere çeşitli kadran renklerine sahip. Adından da anlaşılacağa üzere denizciler öncelikli olarak geliştirilen saat, 30 metre suya dayanıklı. 

Cartier Privé Tortue Monopoussoir

Fiyat: 59 bin dolar

Watches and Wonders’ın önemli markalarından Cartier, yeni mücevherlerle süslenmiş hayvan koleksiyonunu ve Santos-Dumont Rewind’i piyasaya sürdü. 1912’de tanıtılan tonneau şeklindeki saat Tortue, zamansız hissettiren Cartier Privé koleksiyonuna dahil edildi. Sınırlı sayıda sarı altın veya platinden üretilen Tortue tek düğmeli kronograf, yeni bir mekanizmaya sahip olduğu için teknolojik açıdan da dikkat çekiyor.

Van Cleef & Arpels Lady Arpels Jour Nuit

Fiyat: 119 bin dolar

Van Cleef & Arpels, kaliteli mücevher yapımını yüksek mühendislik ile birleştiren Poetic Complications’ı her yıl yayınlıyor. Bu nedenle seri, belli bir kesimin dikkatle takibine maruz kalıyor. Marka, her sene çıtayı biraz daha yükseltmeyi başarıyor. Ancak bazı yılların modelleri özel bir yer ediniyor. Örneğin 2008 yılında tanıtılan Lady Arpels Jour Nuit, Aventurin gökyüzünde birbirini kovalayan ama asla buluşmayan Güneş ve Ay’ın hikayesini anlatıyor.

Graff Diamonds Hallucination

Fiyat: 55 milyon dolar

Bir ürünün “paha”sı onun değerini belirliyorsa Graff Diamonds tarafından üretilen Hallucination en tepelere oynuyor. Platin bilezik üzerinde 110 karatlık çok renkli pırlantalardan oluşan saat, Graff Diamonds’ın başkanı Laurence Graff tarafından tasarlandı. Çeşitli kesimleriyle rengarenk pırlantalar kullanılması saati ayrıca moda değeri olarak da öne çıkarıyor. Kimilerine göre “savurganlık” kimilerine göre “kişisel bir yatırım” olarak yorumlanan bu saat, lüks markalar içinde kullanıcıları en çok fikir ayrılığına iten modellerden biri.

Rolex Daytona

Fiyatı: 25 -100 bin dolar

Rolex en çok tanınan lüks saat markalarının başında geliyor. Markanın Daytona modeli, profesyonel yarış sürücüleri düşünülerek tasarlanmış, hassasiyet ve dayanıklılığın bir anıtı olarak duruyor. Son derece hassas kronografı ve takimetre ölçeği, onu yüksek hızlı yarışları ölçmek için ideal kılıyor. Yıllar geçtikçe Daytona, yarış pistlerinin ötesine geçerek performansı ve güvenilirliğiyle tanınan, gıpta edilen bir koleksiyon parçası haline geldi.

Audemars Piguet: Royal Oak

Fiyatı: 50-120 bin dolar

Audemars Piguet’nin 1972 tarihinde görücüye çıkan Royal Oak 15300ST modeli, devrim niteliğindeki tasarımıyla lüks spor saat kategorisini yeniden tanımlıyor. 1970’lerin başında tanıtılan Royal Oak, açık vidalı çerçevesi ve entegre bileziğiyle saat dünyasını şok ederek lüks saat tasarımında yeni bir standart belirledi. 15300ST modeli bu geleneği sürdürüyor; sağlamlık, zarafet ve en son saatçilik teknolojisinin mükemmel bir karışımını sunuyor.

Blancpain Fifty Fathoms

Fiyatı: 17 bin dolar

İlk olarak 1953 yılında saatseverlerin karşısına çıkan Blancpain Fifty Fathoms yenilenerek 42 mm koleksiyonu ile modern zamanların ruhunu yansıtmaya devam ediyor. 42 mm’lik koleksiyon, 23. derece titanyum ve 18 ayar kırmızı altın seçenekleriyle, tamamen fırçalanmış kasalarla sunuluyor ve bu da onu daha çekici ve amaca yönelik yani her gün kullanıma uygun kılıyor. Klasik 45 mm saatin kasa çapı 15,5 mm iken kasa çapı artık 42,3 mm, kalınlığı ise 1,3 mm olması küçülürken büyümek felsefesine uygun. Kadran, tek yöne dönen çerçeve üzerinde kubbeli bir safir kristal parçaya, parlak işaretler ve rakamlara sahip 60 dakikalık bir skalaya ve 300 metreye kadar su geçirmezliğe sahip. 

Chopard Mille Miglia

Fiyatı: 10 bin dolar

Chopard’ın tarihi Mille Miglia Classic Chronograph’ı, 1927 yılında İtalyan otomobil yarışlarına kadar uzanıyor. 2023 yılında yenilenen model, araba yarışına paralel olarak gelişen modern teknoloji ile klasik tasarımı birleştiren bir yapı ile öne çıkıyor. Bu nedenle siyah ve yeşil kadranlar, aşırı vurgu yapmadan otomotiv tasarımını ima ediyor. Saat aynı zamanda İtalyan temalı olup, kadran üzerinde ikonik işaretlerden birinin resmi ve Super-LumiNova ibreleri ve rakamları yer alıyor. Chopard’ın saatin boyutunu küçültme tercihi, modern ve klasik tasarım arasında bir denge kurması nedeniyle takdir topluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu