HP Elite x2 1012 G1 incelemesi

HP’nin dönüştürülebilir cihazı HP Elite x2 1012 G1, özellikle iş kullanıcılarını cezbedecek bir çok özelliğe sahip.

Hem iş kullanıcıları hem de çizim yapacaklar için ideal:

HP Elite x2 1012 G1

HP Elite x2 1012 G1, 2’si 1 arada bir cihaz. Üretkenlik arayan mobil iş gücü ve yöneticiler için bir çözüm sunmayı vadeden cihaz IT dostu bir tasarım ile geliyor. Cihazın değerlendirmesine öncelikle tablet ile başlayalım. Tablet görünüm açısından aşağı yukarı pazardaki diğer tabletlere benziyor. Cornina Gorilla Glass 4 ile korunan dokunmatik ekrana sahip tabletin çerçeveleri oldukça iri, bu da onu oldukça büyük bir tablet haline getiriyor. Tablet 1080p ekranı ile parlak ve keskin bir görüntü sunuyor.

Arka kısmın üzerinde kumlanmış gümüş alüminyüm kaplaması oldukça hoş görünüyor. Ortada duran HP logosu da zarif bir görünüm katmış. Kamera alanı ve Wi-Fi ile Bluetooth antenlerinin yer aldığını düşündüğüm alanı kapsayan siyah bi cam şerit bu görünümü daha da etkileyici bir hale getirmiş. Bburada bir kamera flaşının da yer aldığını yeri gelmişken söyleyelim. Ayrıca cihaz 2 MP 1080p ön web kamerası ile Skype oturumları için de işe yarar özellikte. İlaveten kurumsal kullanıcıların ihtiyaç duyduğu ya da benim gibi Windows’a daha hızlı giriş yapmak isteyen kullanıcılar için bir biyometrik parmak izi okuyucusu da tablet üzerinde yer alan özelliklerden. Yeri gelmişken parmak izi okuyucusunun da fena olmadığını söyleyelim.

Tabletin sol kısmında güç ve ses tuşları ile microSIM girişi -belirli modellerde- konumlandırılmış. Kensington kilide de bu kısımda göze çarpıyor. Destek çubuklarının menteşeleri de güzel şekilde kaplanmış.

Sağ kısıma geçtiğimizde ise bir kulaklık girişi, bir adet USB 3.0 portu ve USB C Tipi portu bulunuyor. Ayrıca depolama alanını 200 GB’a kadar destekleyen bir adet MicroSD kart yuvası da bu kısımda bulunanlardan.

gorsel-3

Tabletin kendisi hakkında bu kadar bilgi sanırım yeterli, şimdi de biraz klavyeye değinelim. Alüminyüm taban üzerine arkadan aydınlatmalı klavyesi güzel bir yazma deneyimi sunuyor. Tuş aralıkları da oldukça ideal. Klavyenin köşelerindeki küçük lastik çıkıntılar ile ekranın çizilmelere karşı bir koruma sağlanmış. Kenarlardaki kumaşın ise adeta bir örtü görevi gördüğü söylenebilir. HP Elite x2 1012 G1, çerçeve tarzı bir stant kullanıyor. Oturttuğunuz zeminde rahatça kullanılabilen cihaz kucağınızda kullanırken dahi sakınmanıza gerek yok, çünkü Elite x2 1012 oldukça sağlam bir duruş sergiliyor.

Cihazın içinde Core m3’ten Core m7’ye Intel’in Skylake tabanlı işlemcileri ile 4GB LPDDR3/1600’dan 8GB LPDDR3/1600’e bellek seçenekleri yer alıyor. SSD seçenekleri ise 128 GB ile 512 GB arasında değişiyor. Bizim incelediğimiz Core m7’li model 8 GB RAM ve 256 GB SSD’ye sahip. Cihaz taşıdığı donanım özellikleriyle performans açısından fazlasıyla yeterli.

Ses altsistemi Bang & Olufsen ile tasarlanmış olsa da, hoparlör çok fazla ses vermiyor ve ses kalitesi de ortalama düzeyde. Bu küçük gruplara laptop-tabanlı sunumlar yapmak içinse ideal olmayabilir ancak tek kişilik video konferanslarda yeterli olabilir.

Cihazla birlikte sunulan ve Wacom teknolojisini kullanarak Uygulama Başlatma özelliğine sahip HP Aktif Kalem taslak çizme, boyama, diğer yaratıcı uygulamalar için oldukça iyi bir işlevsellik sunuyor. Eğer çizmek işinizin vazgeçilmez bir parçası ise kalemin bu özelliğinden hoşlanacağınız kesin. Zira kalem hızlı, hassas ve çok iyi derecede bir basınç hassasiyeti sunuyor. Ancak tablet veya klavyede kalemi yerleştirmek için bir tutucu yok. Elbette tercihe göre gelen ipiyle kalemi bağlayabilirsiniz ancak cihazı taşırken sallanan bir kalemin olması çokta tercih edilecek bir şey olacağını sanmıyorum.


HP, bataryanın 10 saat 15 dakikalık bir pil ömrü sunduğunu söylüyor ancak bunun hangi şartlar altında gerçekleştiğiniz bilmiyoruz. Bizim kullanımlarımızda- içerisinde genellikle yazmak, web’te dolaşmak ve müzik dinlemek var- 5 ila 6 saat arasında bir süre sundu. Aslında iş kullanıcılarını hedefleyen bir cihaz için bu durum biraz hayal kırıklığı yaşatıyor.

Cihazın bağlantıları tarafında ise tüm portlar ve bağlantı noktaları hepsi tablet üzerinde yer alıyor. Daha hızlı şarj etmeye imkan sunan bir USB Type C portunun yanı sıra bir USB 3.0 portu, bir microSIM girişi (belirli modellerde var) bir microSD kart yuvası ve 3.5 mm kulaklık girişi yer alıyor. Kablosuz bağlantı tarafında ise 802.11 ac/b/g/nx Wi-Fi ve Bluetooth 4.2 ve 4G LTE mevcut. Opsiyonel olarak satın alabileceğiniz Ethernet, VGA, iki adet Displayport ve 4 adet USB 3.0 bağlantı sunan bir docking istasyonu bulunuyor.
Windows 10 işletim sistemiyle gelen HP Elite x2 akıllı, üstün nitelikli donanım tasarımı ile birlikte rakipleriyle başa baş yarışacak bir performans sergileyen bir cihaz. Başarılı klavyesi ve kalemi ile birden fazla sistemi yönetmek zorunda olan IT yöneticilerine bakım yapılabilirliği ile de fazlasıyla yararı olabilecek bir ürün.

Ali Atilla Mede

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu