Yeni Nesil Hiper Bütünleşik Mimariler

Yeni normalde yeni nesil hiper bütünleşik mimariler ile fark yaratın

KOBİ’ler, kendi kurumlarında Dijital Dönüşümü (DX) benimsemekte yavaş davranırken, son Covid-19 salgınının görece olarak daha savunmasız olan bu sektör üzerindeki etkisiyle, daha fazla kurumun DX’I gündemlerine getirdiklerini görüyoruz. KOBİ’ler, dijitalleşmeyi hızla benimseyebildikleri takdirde bu kesintilere karşı direnebilecek, yeteneklerini geliştirebilecek ve bu da uzun vadede yeni gelir akışları yaratacaktır.

Kurumlar arası dijitalleşmenin bir sonucu olarak dijitalin etki alanının da arttığını görmekteyiz. IDC, küresel veri dünyasının 5 yıllık bileşik büyüme oranı olarak (CAGR) %26 ile büyümesini ve bunun da 2024 yılında 142,6 ZB yeni veriye ulaşacağını öngörmektedir. Bu nedenle tüm bu verilerin depolanması, yedeklenmesi, güvence altına alınması, işlenmesi ve analiz edilmesi gerekir.

Araştırmadan Öne Çıkan Başlıklar

  • CIO’ların %62’si salgının neden olduğu bu ekonomik gerilemenin üstesinden gelmek için dijitalleşmenin hızlandırılmasının en önemli faktör olduğunu söylemiştir.
  • En önemli 2 öncelik arasında, veri depolama kapasitesini genişletmek ve altyapıyı yalnızca depolamayı değil, diğer kurumsal sistemleri de içerecek ve daha çevik olacak şekilde yükseltmek olduğu ortaya çıkmıştır.
  • Türkiye’de, pandemiye rağmen, hiper bütünleşik sistemlerin 2020’de yaklaşık %10 oranında büyümesi ve bu büyümenin 5 yıllık bileşik büyüme oranı olan %14 ile 2024 yılına kadar devam etmesi beklenmektedir.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu