Kapsamlı yapay zekâ süper bilgisayar çözümleri, GTC 2024 fuarında tanıtıldı.
- ASUS’un NVIDIA MGX teknolojili sunucuları: ASUS, yapay zekâ süper bilgisayarlarının performansını artıran GPU teknolojilerinin geldiği en üst noktayı sergiledi.
- Gelişmiş sıvı soğutma: Güç kullanımını en verimli şekle getirmek için uğraşan ASUS, bu amaçla sektörün lider soğutma çözümü sağlayıcılarıyla ortak çalışmalar yürütüyor.
- Güvenilir yapay zekâ yazılım çözümü: Kodsuz ASUS yapay zekâ platformu ve entegre yazılım yığını ile kurumların yapay zekâ geliştirme süreçleri hızlanıyor.
ASUS, NVIDIA GTC global yapay zekâ konferansında çözümlerini duyurdu. Etkinlikte ASUS GPU sunucu alanındaki yeniliklerin zirvesi konumundaki ESC NM1-E1 ve ESC NM2-E1 modelleri dikkat çekti. Her iki model de gücünü NVIDIA MGX modüler referans mimarisinden alıyor ve yapay zekâ süper bilgisayar işlem gücünü yepyeni seviyelere taşıyor.
Yaratıcı yapay zekâ taleplerini karşılamak için ASUS; B200 Tensor Core GPU, GB200 Grace Blackwell Superchip ve H200 NVL gibi en son NVIDIA teknolojilerini kullanıyor. ASUS bu şekilde, geniş bir yelpazedeki sektörlerde yapay zekânın benimsenmesini artırmak için optimize edilmiş yapay zekâ sunucu çözümleri sunuyor.
Şirketlerin kendi yaratıcı yapay zekâ ortamlarını kurmalarını daha iyi desteklemek için ASUS, giriş seviyesinden üst seviyeye kadar GPU sunucu çözümleri içeren bir sunucu yelpazesi sunuyor. ASUS ayrıca çeşitli iş yüklerini karşılamak için kapsamlı bir sıvı soğutmalı raf çözümü serisine de sahip. Ayrıca, MLPerf uzmanlığından yararlanan ASUS ekibi, büyük dil modelleri (LLM) eğitimi ve çıkarımı için donanım ve yazılımı optimize ediyor ve yapay zekâ süper bilgisayarının yüksek taleplerini kapsamlı entegre çözümleriyle mükemmel bir şekilde karşılamayı hedefliyor.
NVIDIA MGX teknolojili yepyeni ASUS sunucularla özel yapay zekâ çözümleri
En son ASUS NVIDIA MGX destekli 2U sunucuları, ESC NM1-E1 ve ESC NM2-E1, yüksek performans ve verimlilik sunan NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchip’i gözler önüne seriyor. NVIDIA Grace CPU’da, Ölçeklenebilir Vektör Uzantıları (SVE2) içeren Arm® Neoverse V9 CPU çekirdekleri yer alıyor ve bunlar NVIDIA NVLink-C2C teknolojisi ile güçlendiriliyor. NVIDIA BlueField-3 DPU’lar ve ConnectX-7 ağ adaptörleri ile entegre olan ASUS MGX destekli sunucular, kurumsal yapay zekâ geliştirme ve dağıtımı için ideal olan 400Gb/s’lik yüksek veri aktarım hızı sunuyor. Uçtan uca, bulut tabanlı bir yazılım platformu olan ve kurumsal düzeyde AI uygulamaları oluşturup dağıtmak için tasarlanmış olan NVIDIA AI Enterprise ile MGX destekli ESC NM1-E1 sunucusu; yapay zekâ odaklı veri merkezleri, yüksek performanslı bilgi işlem, veri analitiği ve NVIDIA Omniverse uygulamaları için eşsiz esneklik ve ölçeklenebilirlik sağlıyor.
Gelişmiş sıvı soğutma teknolojisi
Yapay zekâ uygulamalarındaki artış, gelişmiş sunucu soğutma teknolojisine olan talebi artırıyor. ASUS’un doğrudan çipe yönelik (D2C) soğutma teknolojisi, rakiplerinden ayrılan hızlı ve basit bir seçenek sunuyor. D2C, veri merkezi güç kullanım etkinliği (PUE) oranlarını düşürmek için hızla devreye sokulabiliyor. ASUS sunucuları, ESC N8-E11 ve RS720QN-E11-RS24U, manifoldları ve soğutma plakalarını destekleyerek, çeşitli soğutma çözümlerine olanak tanıyor. Ayrıca, ASUS sunucuları, standart raf sunucu tasarımlarına uygun bir arka kapı ısı değiştiricisini barındırıyor. Böylece tüm rafların değiştirilmesine gerek kalmıyor ve raflarda sıvı soğutmayı etkinleştirmek için sadece arka kapı yeterli oluyor. Endüstri lideri soğutma çözümü sağlayıcılarıyla yakın iş birliği yapan ASUS, kurumsal düzeyde kapsamlı soğutma çözümleri sunuyor ve veri merkezi PUE, karbon emisyonları ve enerji tüketimini en aza indirgeyerek daha yeşil veri merkezlerinin tasarımı ve inşası konusunda yardımcı olmaya kendini adamış durumda.
Güvenilir yapay zekâ yazılım çözümleri
Yapay zekâ süper bilgisayarları alanında lider uzmanlığı ile ASUS, yoğun veri kullanılan iş yükleri için optimize edilmiş sunucu tasarımları ve raf entegrasyonu sağlıyor. GTC etkinliğinde ASUS, işletmelerin LLM ön eğitimi, ince ayarı ve çıkarımı için yapay zekâ geliştirmelerini hızlandırmaya olanak tanıyan ve entegre bir yazılım yığını ile kod gerektirmeyen yapay zekâ platformunu ESC4000A-E12 modeliyle sergiledi. Bu çözüm riskleri azaltarak piyasaya ürün sürme süresini en baştan kısaltmayı hedefliyor. ASUS ayrıca, 7B, 33B ve hatta 180B’den fazla farklı LLM tokenini desteklemek için özelleştirilmiş yazılımlarla kapsamlı bir çözüm sunuyor, sorunsuz sunucu veri gönderimini kolaylaştırıyor. İnce ayar eğitimi için GPU kaynaklarının uygun bir şekilde dağıtılmasını sağlayan yazılım yığını, yapay zekâ uygulamalarının ve iş yüklerinin kaynak israfı olmadan çalışmasını sağlıyor, bu da verimliliği ve yatırım getirisini (ROI) en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, ASUS’un yazılım donanım sinerjisi, işletmelere ihtiyaçlarına en uygun yapay zekâ yeteneklerini seçme esnekliği sağlıyor. İşletmeler böylece yatırım getirisini daha da ileriye taşıyabiliyor.
Bu yenilikçi yazılım yaklaşımı, yapay zekâ eğitimi ve çıkarımı için GPU kaynaklarının en uygun şekilde dağıtımını sağlıyor ve sistem performansını artırıyor. Bu entegre yazılım donanım sinerjisi, çeşitli yapay zekâ eğitim ihtiyaçlarına hitap ediyor ve KOBİ’ler de dahil olmak üzere her ölçekten işletmenin gelişmiş yapay zekâ yeteneklerinden kolaylıkla ve verimli bir şekilde yararlanmasını sağlıyor.
Sağlam bilişim becerisi ve çözümleriyle tanınan ASUS, kurumsal IoT uygulamalarının artan gereksinimlerini karşılamak için sektörel ortaklar, yazılım uzmanları ve alan odaklı entegratörler ile iş birliği yapıyor. Bu iş birlikleriyle; modern veri merkezi, yapay zekâ ve yüksek performanslı bilgi işlem uygulamaları için tam kurulum ve test dahil eksiksiz çözümler için anahtar teslimi sunucu desteği sunmak hedefleniyor.